Međugorje u pripravi za 35. obljetnicu Gospinih ukazanja

datum: 23.06.2016.

U tijeku je devetnica Kraljici Mira, priprava za 35. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, kao zahvala Nebeskom Ocu na Marijinoj prisutnosti. U ovoj devetnici, od 15. lipnja 2016., gotovo neprekidno, danju i noću, prema Gospinu kipu na Podbrdo uspinju se skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Svakog se popodneva u 16 sati, do 23. lipnja, moli krunica. Prijepodnevne svete mise slave se na različitim jezicima, a večernji molitveni program započinje molitvom krunice u 18 sati i nastavlja se svetom misom u 19 sati.

U Međugorju ured informacija u tjednu pred obljetnicu bilježi hodočasničke skupine iz Italije, Irske, Engleske, Zimbabvea, Kine, Poljske, Francuske, Indije, Njemačke, Slovačke, Latvije, Austrije, SAD-a, Ukrajine, Rusije, Moldavije, Šri Lanke, Slovenije, Španjolske, Argentine, Kanade,  Meksika, Gvatemale, Belgije, Brazila, Češke, Rumunjske, Libanona, Ukrajine i Rusije.

U petak, 24. lipnja 2016., na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja je Uočnica 35. obljetnice Gospinih ukazanja. Kao i svake godine, toga dana Hodnja mira polazi ujutro u 6 sati ispred samostana sv. Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je oko 10 sati. Pozivaju se župljani i hodočasnici, posebno mladi da se pridruže molitvi. Sv. mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi toga dana su u 7, 8, 11 i 19 sati. Nema molitve krunice na Podbrdu, a neće biti ni Križnog puta na Križevcu. U 22 sata počinje molitveno bdijenje-klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu: zajedničko do 23 sata, a nakon toga klanjanje se nastavlja u tišini do 5 sati ujutro.

U  subotu, 25. lipnja 2016. obilježit će se 35. obljetnica  Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati.  U 22 sata je redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje do 7 sati ujutro. Mole se svi vozači koji ovih dana prometuju cestama Hercegovine da budu pozorni na pješake hodočasnike, a sve one koji dolaze u Međugorje da budu u istinskom duhovnom i molitvenom ozračju. (slike)