Mons. Hoser poručio: Isus je super liječnik i svima daje pravu dijagnozu!

datum: 07.06.2019.

Sinoć je u Međugorju večernjim molitvenim programom započelo  8. međunarodno Hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Na njemu se okupilo više od 2000 sudionika. Svi su smješteni besplatno u domove, pansione i hotele župljana Međugorja. Večernju svetu misu predslavio je fra Marinko Šakota, međugorski župnik i koordinator ovoga susreta koji je pozdravio sve sudionike, a također se i zahvalio svim župljanima koji su se i ove godine iskazali u velikodušnosti da besplatno prime u svoje domove sudionike ovoga hodočašća. Zahvalu je ponovio i jutros (7. lipnja) na otvaranju kada su se hodočasnici predstavljali po svojim grupama i državama.

-Ovo je slavlje, ovo je fešta, ovo je radost. Bogu hvala za sve, kazao je fra Marinko, a nazočnima se obratio i sve ih blagoslovio i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser.

-Došli smo ovdje sa svim svojim slabostima i duše i tijela. Isus nam svima kaže: ''Evo ja ti dajem snagu, ali ne kako ti želiš, nego kako ja smatram da treba''. Isus je jedan super liječnik. Svakome od nas on daje pravu dijagnozu, jer bolest često puta nije nešto što je zapravo ružno i nepotrebno. Sveti Pavao nam je rekao da mi u svojim patnjama, svojim križevima nadopunjujemo patnje Kristove i zato mi noseći naš križ nosimo taj križ za Isusom. Ovdje nasuprot nas gledamo brdo Križevac, na vrhu je Isusov križ, a do tog križa vodi križni put s 14 postaja, a vi dolazite iz 14 zemalja i ako idete na Križevac neka svaka zemlja uzme molitvu za jednu postaju. I tako postajemo svjesniji da svi trebamo hodati po tom križnom putu Isusa Krista. Na svijetu nema osoba koje ne pate. Svi pate. Čak i oni za koje mi možda mislimo da su bogati, da su zdravi… I oni imaju neku patnju, poručio je mons. Hoser okupljenima na 8. međunarodnom Hodočašću za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Poslije podne je bila molitva križnog puta na Križevcu za one pokretne, a za one nepokretne i manje pokretne molitva u Dvorani Ivana Pavla II. uz oživljavanje i animiranje postaja križnog puta.

A sutra je ono što mnogi jedva čekaju. Posebno oni nepokretni i manje pokretni. Barem na jedan dan potpuno će zaboraviti na svoj hendikep jer će na Brdu ukazanja biti ravnopravni s potpuno zdravim i pokretnim osobama.

Od samoga jutra organizirano nošenje nepokretnih sudionika ovog hodočašća do mjesta ukazanja na Podbrdu. Već tradicionalno u tome sudjeluju momci iz Cenacola, Marijinih ruku, međugorski župljani… Ovi trenuci su ranijih godina bili toliko snažni i puni emocija da nitko nije osjećao umor, a uz zahvalu za nošenje, svi sudionici hodočašća župljanima Međugorja ističu zahvalu zbog besplatnog smještaja i hrane za više od 2000 sudionika.

Poslijepodne je vrijeme za svjedočanstva, a potom zakuska za sve sudionike hodočašća koju s puno ljubavi pripremaju župljani Međugorja. Hodočasnici će sudjelovati na večernjem molitvenom programu, a sve završava svetom misom u nedjelju u 11 sati, iako bi sudionici ovoga hodočašća voljeli da nikada ne završi. Njihova iskustva u tonskom zapisu možete poslušati OVDJE, a donosimo i FOTOGALERIJU.