Arhiva Obavijesti

12. Međunarodni susret voditelja centara mira i međugorskih molitvenih, hodočasničkih i karatitivnih skupina

Dvanaesti međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, održat će se od 6. do 10.03.2005. godine. Tema susreta je: "Vodič i hodočasnik".

Objavljeno: 05.10.2004.

FESTIVAL MLADIH – poziv

Međugorski MLADIFEST raste i razvija se. U želji da što bolje odgovore na izazove našeg vremena i na potrebe mladih, organizatori Festivala mladih žele čuti vaše primjedbe, prijedloge i savjete. Molimo vas da ih pošaljete na adresu: medj.lidija@medjugorje.hr. 

Objavljeno: 03.10.2004.

Radiopostaja "MIR" Međugorje na satelitu

Od Božića, 25. prosinca, Radiopostaja «Mir» Međugorje počela je službeno emitirati svoj program uživo putem satelita. Tako našu radiopostaju i glas iz Međugorja mogu čuti slušatelji u Europi, Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi. Iz bogatog programa posebno izdvajamo svakodnevni izravni prijenos molitveno-liturgijskog programa (misa, krunica i klanjanje) uživo iz crkve sv. Jakova. Taj prijenos slušajte svaku večer od 17 sati.

Objavljeno: 02.10.2004.

Prijave za sudjelovanje na međunarodnim seminarima u Međugorju

Ukoliko želite sudjelovati na međunarodnim seminarima za bračne parove, za vodiče i voditelje centara mira, ili na seminaru za svećenike, ovdje možete naći detaljne podatke i način prijave: Međunarodni susreti.

Objavljeno: 02.10.2004.

Za bolju komunikaciju: proširena rubrika «Kontakti»

Da bismo poboljšali komunikaciju između prijatelja Međugorja i raznih službi ovdje na licu mjesta (Župni ured, Informativni centar «Mir» Međugorje, Humanitarne djelatnosti), proširili smo za vas rubriku «Kontakti» u kojoj ćete od sada moći naći iscrpan popis službi, odgovornih osoba i djelatnika, te telefone i e-mailove putem kojih ih možete kontaktirati.(KONTAKTI)

Objavljeno: 02.10.2004.

Mogućnost simultanog prevođenja molitvenog programa

Organizatorima hodočašća koji žele svojim skupinama osigurati simultano prevođenje molitvenog programa putem radio prijemnika Župni ured stavlja na raspolaganje mikrofon i odašiljač sa FM frekvencijom.

Daljnje informacije s tim u vezi možete dobiti u Uredu Informacija svetišta.

Objavljeno: 02.10.2004.

Širenje informacija iz samog svetišta i copyright

Kao što smo naglasili u nekoliko navrata, Svetište Kraljice Mira u Međugorju i Informativni centar «Mir» Međugorje su jedini službeni glas i izvor autentičnih informacija iz Međugorja.

Pozivamo sve vas da širite te informacije, i ohrabrujemo sve prijatelje Međugorja da se služe materijalima koje nalaze na ovoj web-stranici. Molimo vas da, kada budete uzimali te materijale (tekstove, fotografije i ostalo), obavezno navedete izvor, dakle: © Informativni centar "Mir" Međugorje, www.medjugorje.hr.

Zahvaljujemo za sve što činite na širenju Gospine poruke mira!

Objavljeno: 02.10.2004.

PODSJETNIK: Najava hodočašća i kontakt sa vodičima 

Najave hodočašća prije dolaska u Međugorje potrebne su da bi Ured informacija mogao organizirati program za hodočasnike i tako im bolje služiti. Zato molimo sve organizatore hodočašća da najave dolazak svoje skupine na e-mail adresu: informacije@medjugorje.hr ili na telefon/fax: 00 387 36 651 988.

Preporučamo svim organizatorima da koriste usluge mjesnih vodiča: http://medjugorjeguides.com.

Sve dodatne informacije kao i posredovanje u traženju vodiča za vašu skupinu (za hrvatski, engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski, poljski, češki i slovački jezik) možete dobiti u Uredu informacija na gore navedenu e-mail adresu i telefon.

Objavljeno: 02.10.2004.

Podsjetnik - Anketa: Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu

Pokret proizašao iz Gospinih ukazanja u Međugorju uključuje hodočašća u Međugorje, osnivanje centara mira i molitvenih skupina širom svijeta te pastoralnu, izdavačku, humanitarnu i drugu djelatnost…

Ova će nam anketa omogućiti bolje sagledavanje svjetske dimenzije ovog molitvenog pokreta u službi univerzalne Crkve, bolje međusobno poznavanje i bolju komunikaciju s raznim skupinama širom svijeta, kao i zajednički rast u molitvi i u služenju.

Zato molimo sve vodiče i voditelje centara mira, molitvenih, hodočasničkih i dobrotvornih skupina: ispunite ovaj upitnik i pošaljite nam ga u Međugorje na faks: +387 36 651 444 ili se javite na adresu medj.lidija@medjugorje.hr da e-mailom primite tekst ankete.

Anketa:

ČESKY / DEUTSCH / ENGLISH / ESPAÑOL / FRANCAIS / HRVATSKI / ITALIANO / MAGYAR / NEDERLANDS-VLAAMS / POLSKI / PORTUGUêS / ROMANA / RUSSIAN / SLOVENSKY

(Adobe Reader free download: http://www.adobe.com)

Objavljeno: 02.10.2004.

Svetište nikomu nije dalo poslanje da nastupa u ime Međugorja

Da bi se izbjegla svaka zabuna, želimo naglasiti da Svetište nikomu nije dalo poslanje da nastupa u ime Međugorja.

Svetište nijednoj zajednici niti osobi, ni u Međugorju ni izvan Međugorja, nije dalo nikakvo poslanje za širenje i tumačenje Gospinih poruka. Sve su to privatne i spontane inicijative vjernika i zajednica.

Objavljeno: 02.10.2004.

Poziv svim prijateljima Međugorja

Međugorska poruka u cijelom je svijetu mnoge vjernike potaknula na izdavanje časopisa, okružnica i raznih novina, da bi preko Gospine poruke bogotražitelji rasli u vjeri.
Željeli bismo upoznati svu raznovrsnost tih publikacija i uspostaviti kontakt s njihovim izdavačima, pa vas molimo da nam u Međugorje šaljete vaše časopise, okružnice i novine, na adresu: INFORMATIVNI CENTAR «MIR» MEĐUGORJE – ZA ARHIV, Gospin trg 1, 88266 Međugorje, Bosna i Hercegovina. Molimo vas, budite tako ljubazni i priložite po dva primjerka.
Molimo vas da ovaj poziv prenesete što je šire moguće, posebno onima koji se ne služe Internetom. Hvala vam za sve što činite da bi se odazvali Gospinom pozivu!

Objavljeno: 02.10.2004.

Obnavljanje ugovora sklopljenih s Fra Slavkom Barbarićem

U želji da što bolje šire Gospinu poruku mira, mnogi prijatelji Međugorja širom svijeta sklopili su tijekom proteklih godina sa pok. Fra Slavkom Barbarićem brojne ugovore vezane uz objavljivanje njegovih djela. Ti ugovori više neće biti valjani. Odsada će za svako novo izdanje trebati sklopiti novi ugovor sa Župnim Uredom Međugorje. Nadamo se da će svi imati razumijevanja i biti otvoreni za novu suradnju.

Objavljeno: 02.10.2004.

Razlučivanje vijesti o Međugorju

Redovito se događa da nam organizatori hodočašća, voditelji Centara mira i molitvenih skupina postavljaju najraznovrsnija pitanja o katkada spektakularnim novostima u vezi sa Gospinim ukazanjima, navodnim izjavama vidjelaca i položaju Hercegovačkih Franjevaca.

U nemogućnosti da svakome odgovorimo osobno, a i u želji da potaknemo hodočasnike i prijatelje Međugorja da «razlučuju u Duhu i u istini», pozivamo sve da ne nasjedaju spektakularnim, neozbiljnim, a katkada i zlonamjernim vijestima koje se objavljuju.

Objavljeno: 02.10.2004.

Dekret Pape Urbana VIII

U skladu sa dekretom Pape Urbana VIII i uredbom II vatikanskog koncila, pisac izjavljuje da nema nakanu preteći sud Crkve o nadnaravnosti prirode događaja i poruka o kojima je riječ na ovim stranicama. Taj sud pripada kompetentnom autoritetu Crkve, kome se autor potpuno podvrgava. Riječi poput « ukazanja, čudesa, poruke » i slično imaju ovdje vrijednost ljudskog svjedočenja.

Objavljeno: 01.09.2004.