Obred primanja i obećanja franjevačke mladeži

datum: 01.03.2006.

U nedjelju, 26. veljače 2006, pod večernjom svetom misom u 18 sati, franjevačka mladež (FRAMA) iz Međugorja slavila je obred primanja i obećanja. To je najvažniji događaj u jednom bratstvu Frame. Obredom primanja 43 mladih su postali novi članovi Frame. Punopravnim članovima postalo je 23 mladih koji su po prvi puta dali svoje obećanje da će iz bližega slijediti Gospodina, po uzoru na svog utemeljitelja svetog Franju. Tom prigodom oni su primili Tau, Franjin znak pokore i obraćenja, te znak pripadnosti franjevačkoj obitelji. Stariji framaši, njih 13, produžili su svoja obećanja na godinu dana. Svetu misu i obred primanja i obećanja predvodio je fra Sretan Ćurčić, provincijski asistent Frame i duhovni asistent Frame na Širokom Brijegu. Fra Sretan je u homiliji govorio o ljepoti franjevačkog poziva i pozvao mlade na kršćansko svjedočenje i čuvanje svojih mjesnih bratstava.

U misnom slavlju koncelebrirali su međugorski župnik fra Ivan Sesar, duhovni asistent međugorske Frame fra Bože Milić, te duh. asistenti Frame: iz Posušja fra Mario Knezović, iz Gradnića fra Marinko Šakota, iz Drinovaca fra Robert Crnogorac, s Humca, fra Dario Dodig.

Slavlje Frame Međugorje svojim dolaskom uzveličali su i članovi 9 bratstava iz Hercegovine koji su došli sa svojim asistentima. Misno slavlje pjevanjem su uzveličali framaši s Čerina pod vodstvom prof. Martina Pere Borasa. Nakon misnog slavlja svi framaši i gosti okupili su se u župnoj dvorani gdje je Frama Međugorje izvela kratki igrokaz. Nakon igrokaza nastavljeno je mladenačko i bratsko druženje uz domjenak koji su pripremili framaši iz Međugorja.