Osamnaesti međunarodni molitveni susret mladih

datum: 24.05.2007.

Osamnaesti međunarodni molitveni susret mladih održat će se u Međugorju od 1. do 6. kolovoza 2007. Tema susreta je: "Ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge!" (Iv 13,34) (“Draga djeco! Danas vas pozivam na ljubav. Dječice, ljubite se Božjom ljubavlju… Uskrsli Isus bit će s vama a vi njegovi svjedoci.“ - Poruka, 25. ožujka 2005.) (Vidi i: Međunarodni susreti)

Tema je u skladu s nazivom 22. svjetskog dana mladih koji se ove godine održao u lokalnim Crkvama. Sveti Otac rekao je mladima:

„Svaka osoba u sebi ćuti duboku želju da ljubi i da bude ljubljena. Kako je, međutim, teško ljubiti, s koliko se samo grešaka i neuspjeha čovjek mora suočiti u ljubavi! Neki idu toliko daleko da čak sumnjaju u to da je ljubav moguća. Ali, ako nas nesavršenosti na afektivnom polju ili razočaranja u ljubavi navode na pomisao da je ljubav utopija i nedostižni san, znači li to onda da se s time čovjek treba pomiriti? Nikako ne! Ljubav je moguća i ovom svojom porukom želim dati svoj obol tome da u svakome od vas, koji ste budućnost i nada čovječanstva, ponovno oživi vjera u pravu, vjernu i snažnu ljubav, ljubav koja rađa mir i radost, ljubav koja povezuje osobe i omogućuje im da se osjećaju slobodne i međusobno se poštuju. Zaputimo se sada zajedno u "otkrivanje" ljubavi.“

Program:

Prije podne: zajednička jutarnja molitva, predavanja i svjedočanstva.

Poslije podne: predavanja i svjedočanstva, večernji molitveni program Župe.

Navečer: klanjanje pred Presvetim, cjelonoćno klanjanje, procesija kroz župu, predstava zajednice Cenacolo, oproštaj u pjesmi.

U zoru 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja: Sv. Misa na Križevcu.