Poziv na konferenciju za novinare

datum: 07.03.2024.

Poštovani novinari i predstavnici medija,

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na press konferenciju povodom Prve katoličke IT konferencije u Međugorju koja će se održati od 7. do 10. ožujka. IT konferencija će okupiti stručnjake iz područja informacijskih tehnologija te će se raspravljati o važnim temama poput izazova transhumanizma, umjetne inteligencije, te istine o cyber prostoru i informacijskim tehnologijama. Također, bit će otvorene rasprave o mogućnostima osnivanja IT Community-a iz Međugorja kao i razvoja aplikacije koja će odgovoriti na potrebe hodočasnika.

Na konferenciji će sudjelovati poznati stručnjaci i govornici,  izdvajamo samo neke od njih Davor Pavuna, Stjepan Aurelien Kovač, Luis Mariano Colón Colón, Igor Letica, Jure Babić, Dražen Alpeza, Vedran Šimunović, Tomislav Volarić, Goran Kujundžić i još neka zanimljiva lica iz svijeta IT-a.

Posebna zanimljivost ovog događaja je svjedočanstvo ovisnosti o tehnologiji koje će iznijeti korisnik zajednice Cenacolo iz Međugorja.

Spomenimo i kako je IT konferencija nastala kao odgovor na Papin poziv za korištenje tehnologije u širenju evangelizacije, naglašavajući potrebu prilagodbe poslanja Crkve suvremenim sredstvima, papa naglašava "Moramo izbjegavati da postanemo taoci mreže i umjesto toga loviti ribe, to jest privlačiti duše Gospodinu."

Detalji press konferencije:

Datum: 9.ožujak, 2024. (subota)

Vrijeme: 12:15

Lokacija: dvorana sv.Ivana Pavla II., Međugorje

Molimo vas da potvrdite dolazak putem e-maila (marketing@medjugorje.hr) ili telefona (063 551 603) najkasnije do 8.ožujka, 16:00.

Radujemo se vašem prisustvu, objavi informacija i suradnji u promicanju važnosti tehnologije u duhovnom svijetu.