Raspored molitveno-liturgijskog programa za 24. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

datum: 21.06.2005.

U svetištu Kraljice Mira u Međugorju u subotu 25. lipnja 2005. obilježava se 24. obljetnica Gospinih ukazanja.

Program:

Na Uočnicu, na blagdan sv. Ivana, u petak 24. lipnja, održava se hodočasnička «Hodnja mira» koja kreće s Humca prema Međugorju. Polazak pješice s Humca je u 6 sati ujutro ispred crkve Sv. Ante.

Svete mise toga dana na hrvatskom jeziku su u 8 i 11 sati, te večernja središnja Sveta misa uočnica u 19 sati. Mogućnost za sakrament Sv. ispovjedi je prije podne i od 17 sati navečer. Od 22 do 23 sata bit će Bdijenje - klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Od 23 sata do 6 sati ujutro tiho klanjanje.

Na samu Godišnjicu Gospinih ukazanja, u subotu 25. lipnja, Svete mise na hrvatskom jeziku su u 6, 8 i 11 sati. Središnje misno slavlje na Godišnjicu je u 19 sati. Od 22 do 23 sata bit će Bdijenje - klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Mogućnost za ispovijed je tijekom cijelog dana.

Molitva krunice započinje svaku večer u 18 sati.

Upute hodočasnicima:

Molimo hodočasnike koji pristižu pješice da u molitvenoj sabranosti hodočaste Kraljici Mira, a vozače upozoravamo na opreznu vožnju u ove dane budući da će na cestama biti brojne hodočasničke rijeke sa svih strana. Također poštujte prometnu policiju i redarsku službu u Svetištu. Pješaci neka sa sobom ponesu dovoljno napitaka, a ukoliko budete imali bilo kakvih zdravstvenih problema možete potražiti medicinsku pomoć u ambulanti Svetišta.

Svete mise ćete moći uplatiti u župnom uredu i kiosku pored crkve. Sve sumnjive pojave prijavite redarskoj službi, te čuvajte svoje osobne stvari. Dobro došli!