S. Zlata Vrbić, hrvatska misionarka u Južnoj Americi hodočastila u Međugorje

datum: 10.08.2017.

Na Festival mladih u Međugorje vole doći i redovnice, duhovno se okrijepiti. Među njima je s. Zlata Vrbić, hrvatska misionarka u Južnoj Americi. Trenutno djeluje u Čileu. Podrijetlom iz Zavidovića u BiH, s. Zlata je misijskom poslanju podarila ukupno 45 godina života: 12 godina u Peruu, 9 u Paragvaju i 24 u Čileu. Pripada Družbi kćeri milosrđa koju je osnovala bl. Marija Propetog Isusa Petković.

 „Svake tri godine dolazim na godišnji odmor. Želim se duhovno i tjelesno odmoriti. Međugorje je za mene jedno od najljepših i najboljih mjesta gdje to mogu doživjeti. Ovdje se osjeća mir, rekla bih da je to kutak raja koji nam je Isus po svojoj Majci ovdje darovao. Ovo je  četvrti put da dolazim u vrijeme Festivala mladih. Mislim da je ovo jako dobro, ne samo za mladi svijet. Dobro je da mladi imaju prigodu nešto drugo doživjeti, susresti se s Bogom, s Majkom Božjom, živjeti iskustva koja u svojim zemljama nemaju, vidjeti i čuti nešto novo, a posebno se družiti i upoznati više Isusa i Njegovu Majku. Ja znam da svatko tko dođe u Međugorje ne odlazi praznih ruku. To sam od mnogih čula, a to i sama mogu posvjedočiti. Lijepo je biti ovdje. Ovo je nešto posebno, kada vidite toliko svećenika da ispovijedaju, to se danas ne vidi u svijetu, toliko mladih da se penju na Podbrdo, Križevac, s kojom pobožnošću mole, pjevaju, vesele se. Na tome trebamo zahvaliti Bogu i Majci Božjoj“, rekla je s. Zlata koja je u Međugorje prvi put došla prije 25 godina. Kaže da je za Međugorje čula ranije i uvijek je tražila od nekoga da joj priča o ovome mjestu, o čemu svjedoči i u Čileu.

„Ja već mnogo godina govorim o Međugorju u Čileu. Imam na brizi grupu Marijinu legiju. Nastojimo živjeti Gospine poruke, i prenositi ih drugima. Svaki put kad se vratim, nosim dosta materijala, i to njima pokažem, a njima je to drago“.