Tradicionalna procesija kroz međugorsku župu

datum: 04.08.2013.

U nedjelju 4. kolovoza, nakon večernje svete Mise, u sklopu  24. međunarodnoga susreta mladih  u Međugorju je održana tradicionalna procesija nepreglednoga broja sudionika iz 60-ak zemalja. S Gospinim kipom i upaljenim svijeće u rukama  procesija je od crkve išla glavnom cestom prema Podbrdu, zatim ispod Križevca prema Ćorkovu docu i završila molitvom ispred vanjskog oltara.
Večernju sv. Misu  toga je dana  na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova predslavio fra Josip Serđo Ćavar u suslavlju s 341 svećenikom, a propovijedao je fra Svetozar Kraljević.
Fra Svetozar je mladima govorio o snazi ljubavi: „Dragi mladi prijatelji! Ljubav,  ta čudesna snaga koju imate u sebi  spremna je činiti čudesa.  Samo ljubavlju možete otkriti ljepotu  života koji je pred vama; samo ljubav može otkriti ljepotu crkve; samo ljubav može otkriti ljepotu vjere i žrtve. Samo vaša ljubav može otkriti ljepotu redovničkog i svećeničkog zvanja. Samo ljubav može otkriti ljepotu tvoga bolesnoga prijatelja. Samo ljubav može otkriti tajne patnje i žrtve potrebne da stekneš diplomu. Samo ljubav  može pokazati put do ideala i pokazati put u budućnost. I kad pođeš tim težim putem ljubavi, kojim te očito svijet ne će  pozivati da pođeš, naći ćeš prijatelje koje će ti Isus Krist u život poslati. Naći ćeš one koji će te ljubiti Božjom ljubavlju. Tada, kad pođeš  putem kojega će pred tobom ljubav pripravljati,  tvoju budućnost sam Bog će pred tobom kao svečani tepih prostirati.''.