Treći svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se 23. srpnja u Međugorju

datum: 27.06.2023.

Udruženje katoličkih djedova i baka (Catholic Grandparents Association) poziva vas da hodočastite u Međugorje kako biste, u okviru devetnice župnom zaštitniku svetom Jakovu apostolu, pod Marijinim plaštem proslavili proslavili Treći svjetski dan djedova, baka i starijih osoba.

Ovo hodočašće održat će se u nedjelju 23. srpnja 2023. godine pod geslom ''Od koljena do koljena dobrota je Njegova'' (Lk 1, 50)

To je i tema 3. Svjetskog dan djedova, baka i starijih osoba, kojega je izabrao Sveti Otac, a ovaj Dan te nedjelje obilježit će se u cijelom svijetu.

U prigodi toga Dana Sveti će Otac predsjedati euharistijskim bogoslužjem u Bazilici svetoga Petra te je pozvao župe, biskupije, udruge i crkvene zajednice iz cijeloga svijeta da taj Dan proslave u vlastitom pastoralnom okruženju.

Ustanovljujući Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba Papa je kazao da je veza djedova i baka s mladima vrlo uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan te da je vrlo važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Program obilježavanja ovog dana u Međugorju počet će u 17 sati katehezom koju će održati nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju, molitva krunica bit će u 18 sati, a sveta misa koju će predslaviti međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić je u 19 sati.

Taj dan u Međugorju će biti moguće dobiti i potpuni oprost, a za sve one koji neće biti u Međugorju ovaj program prenosit će se izravno valovima Radiopostaje Mir Međugorje te našim YouTube kanalima Media Mir Međugorje na brojnim jezicima.