U Majčinom selu održan susret domova iz Bosne i Hercegovine

datum: 10.10.2016.

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove je godine upriličen susret štićenika i djelatnika Domova za djecu bez roditeljske skrbi iz Bosne i Hercegovine. Domaćin XVII. susreta, koji je održan od 7. do 9. listopada, bilo je Majčino selo u Bijakovićima. Fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinog sela, na početku je pozdravio sve sudionike i izrazio im dobrodošlicu.

Nakon govora, uslijedilo je predstavljanje pojedinih domova, a predstavili su ih štićenici recitacijom, pjesmom ili pak kratkim igrokazom.  Nakon zajedničke večere održan je koncert Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, čime je ujedno i počela manifestacija Didakovi dani.

U subotu, drugog dana susreta, održane su sportske igre i likovna radionica, dok je za odgojitelje priređeno predavanje što ga je održala profesorica Rajka Šore iz Splita. U popodnevnim su satima sudionici posjetili Humački muzej, kao i umjetničku zbirku Majka. Uvečer istog dana, štićenici su se zabavljali uz pjesmu i druženje u dvorani sv. Josipa.

U nedjelju ujutro, fra Dragan je pozdravio sudionike, zahvalivši im na dolasku, te im pritom uručio diplome i spomenice na susret, kao i prigodne darove. Sudionici su zahvalili na toplom gostoprimstvu, te puni dojmova krenuli natrag svojim domovima.  (mothersvillage/medjugorje.hr)