Arhiva Novosti

U Međugorju proslavljen Majčin dan

Sinoć, 14. svibnja u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, Osnovna škola Bijakovići u Bijakovićima i župa Međugorje organizirali su proslavu Majčina dana.
Bilo je tu red pjesme, red šale, red veselja i dječje radosti. (slike)

Objavljeno: 15.05.2018.

U Međugorju održana šesta Međunarodni duhovna obnova za život

U Međugorju je u subotu 12. svibnja završena šesta Međunarodna duhovna obnova za život koji je počeo 9. svibnja. Susret je zaključen euharistijom koju je u 12 sati predslavio fra Damir Pavić. Tema ovogodišnjeg okupljanja bila je Tema ovogodišnjeg susreta je ''Živjeti od Božje riječi - 'Tada im otvori pamet da razumiju Pisma' (Lk 24, 45)''.  (slike)

Objavljeno: 14.05.2018.

Proslava Majčinog dana

Osnovna škola Bijakovići  u Bijakovićima  i župa Međugorje organiziraju proslavu Majčina dana koja će se održati u ponedjeljak 14. svibnja u dvorani Ivana Pavla II. u 19:30 sati. Red pjesme, šale, veselja i radosti. Stoga dođimo u što većem broju. Podržimo rad djece, ali i majkama uljepšajmo njihov dan.

Objavljeno: 13.05.2018.

Svečano proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova

Župa sv. Jakova u Međugorju svečano je u četvrtak 10. svibnja proslavila svetkovinu Uzašašća Gospodinova (Spasovo). Ured Informacija zabilježio je skupine hodočasnika iz. Njemačke, Austrije, Engleske,  SAD, Irske, Kanade, Italije, Francuske, Poljske, Španjolske, Koreje, Ukrajine, Kine, Češke, Indonezije, Argentine, Meksika, Martinika, Škotske i Švicarske.  (slike)

Objavljeno: 11.05.2018.

Četvrtak – dan za župljane

U Gospinom smo mjesecu - mjesecu svibnju. Bogu zahvali za rijeku milosti koju svakodnevno primamo, iz župnog ureda Međugorje pozivaju  župljane na večernji program četvrtkom: na krunicu, svetu misu i klanjanje.

Objavljeno: 10.05.2018.

Započela 6. Međunarodna duhovna obnova za život

6. Međunarodna duhovna obnova za život započela je 9.svibnja 2018.  registracijom sudionika oko 14,00 sati .Duhovna obnova koja je namijenjena je za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, kao molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice trajat će do 12.svibnja 2018.  (slike)

Objavljeno: 10.05.2018.

Marijine ruke trebaju Vašu pomoć

Kao što već mnogi znate udruga Marijine ruke već duže vrijeme pomaže potrebitima snabdijevajući ih hranom i ostalim potrepštinama. Svaka pomoć u hrani, svaka donacija bez obzira na veličinu može uvelike pomoći našoj udruzi u nastavku onoga što činimo a to je nastaviti biti ispružene Marijine ruke koje svojim djelima mogu donijeti barem malo radosti u živote ovih obitelji.

Objavljeno: 07.05.2018.

Međunarodna duhovna obnova za život u Međugorju

6. Međunarodna obnova za život održat će se u Međugorju od 9. do 12. svibnja 2018. Duhovna obnova namijenjena je za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…
 
Tema ovogodišnjeg susreta je ''Živjeti od Božje riječi - 'Tada im otvori pamet da razumiju Pisma' (Lk 24, 45)''.
 
PROGRAM:
 
Srijeda, 9. svibnja 2018.
14.00 Registracija sudionika
16.00 Uvod u duhovnu obnovu
17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. Misa, molitva za ozdravljenje

Objavljeno: 05.05.2018.

Statistike za travanj 2018.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 126 000

Broj svećenika koncelebranata: 2641 (88 dnevno)

Objavljeno: 01.05.2018.

Svibanj-Marijin mjesec u Međugorju

Mjesec svibanj, kao i mjesec listopad, na poseban način je posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo primili! Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu.(slike)

Objavljeno: 01.05.2018.

Dječji zbor „Golubići mira“ nastupa na Zlatnoj harfi u Posušju

U utorak 01. svibnja 2018. godine u Posušju će se održati 34. Zlatna harfa - susret župnih dječjih zborova s područja Hercegovine. Djeca iz brojnih župa će u pratnji svojih voditelja pokazati kako se kroz pjesmu može i svjedočiti i radovati.

Objavljeno: 30.04.2018.

Održana područna Skupština Frame Hercegovina

Prošli vikend od 20. do 22. travnja u "Kući mira" u Međugorju održana je područna redovna Skupština Frame Hercegovina. U petak su framaši po dolasku bili na krunici i sv. misi u župnoj crkvi. Poslije sv. mise je uslijedila večera, a nakon toga početak Skupštine. 

Objavljeno: 24.04.2018.

Proslavljena nedjelja Božjeg milosrđa u Šurmancima

Filijalna crkva u Šurmancima, jednom od sela u župi Međugorje u dolini rijeke Neretve, blagoslovljena na blagdan Božjeg Milosrđa 7. travnja 2002. i posvećena je Milosrdnom Isusu. Kad su vjernici iz okoline i iz inozemstva saznali za postojanje crkvice Milosrdnog Isusa u ovom selu, počeli su u nju i hodočastiti. Dolaze samostalno, ali i organizirano u skupinama, kako bi pred ikonom Milosrdnog Isusa molili krunicu u čast Božanskog Milosrđa.  (slike)

Objavljeno: 09.04.2018.

U Međugorju odžan susret zajednica obnove u Duhu Svetom

Više od 1600 prisutnih članova zajednica grupa, domova molitva, udruga i inicijativa povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome (ODS), završio je njihov četvrti godišnji susret koji je trajao od 4. do 8. travnja 2018.

Objavljeno: 08.04.2018.

Svečano proslavljen Uskrs u Međugorju

I ove se godine za Uskrs u Međugorju okupio veliki broj hodočasnika koji su u zajedništvu sa župljanima sudjelovali u liturgiji Vazmenoga trodnevlja. Tijekom ovih dana u Međugorju su boravili hodočasnici iz, Austrije, Njemačke, Poljske, Češka, Mexico, Francuske, Italije, Irske, SAD-a, Kolumbije, Argentine, Ukrajine, Španjolske, Libanona  i Slovačke te dakako BiH i Hrvatske. (slike)

Objavljeno: 02.04.2018.