Arhiva Novosti

Počeo Prvi međunarodni seminar za život

U Međugorju je u četvrtak, 16. lipnja registracijom sudionika i večernjim molitvenim programom počeo Prvi međunarodni seminar za život (PRO LIFE)  koji će trajati do 19. lipnja 2016. Tema susreta je: „Čedo u utrobi” (Lk 1, 41), „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan” (Lk 6, 36). (slike)

Objavljeno: 16.06.2016.

„Kada dođem u Međugorje, kao da se ponovno rodim”

U Međugorje su proteklih dana hodočastile skupine iz Italije, Francuske, Austrije, Švicarske, SAD-a, Slovačke, Poljske, Slovenije, Rusije, Njemačke, Engleske, Litve,  Irske, Belgije, Kanade, Portugala i Južne Afrike.  I 72-godišnja Anđelka Pušić, iz Zenice, sa skupinom hodočasnika, hodočastila je u Međugorje. Kazala nam je da zadnjih 10-ak godina dolazi u Međugorje.

Objavljeno: 15.06.2016.

Prvi međunarodni seminar za život (PRO LIFE) u Međugorju

U Međugorju se tijekom godine uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju, a neki su pokrenuti nedavno. Namijenjeni su svećenicima, laicima, voditeljima centara mira, bračnim parovima, liječnicima, medicinskom osoblju…

Objavljeno: 15.06.2016.

Hodočasnici o Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom

Magda Kaliterna iz Splita sudjelovala je na 5. međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju.  „Ovo je četvrti put nama kao grupi da smo u Međugorju. Mi smo grupa volontera pri crkvi sv. Filipa Nerija, specijalizirani za vođenje osoba s invaliditetom u Lurd. I pošto imamo to iskustvo, kada smo čuli da se organizira hodočašće u Međugorje, bili smo oduševljeni.

Objavljeno: 13.06.2016.

Svetom misom završeno 5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

U Međugorju je u nedjelju, 12. lipnja u 11 sati misnim slavljem na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova završeno  5. međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom koje se od četvrtka održavalo pod geslom „U Marijinoj školi”. Ove godine hodočašće je okupilo oko 1800 sudionika. Uoči misnoga slavlja sudionici su govorili o svojim svjedočanstvima i iskustvima. (slike)

Objavljeno: 13.06.2016.

Počinje „Marijanski zavjet za Domovinu“

„Marijanski zavjet za Domovinu“ je hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Započelo je u ljeto 2015., kada je od 21. lipnja do 29. kolovoza hodočašće obuhvatilo više od 1500 km od Gunje do Dubrovnika. Ove godine hodočašće će proći kroz 18 hrvatskih marijanskih svetišta, a obuhvatit će i Međugorje.

Objavljeno: 12.06.2016.

Devetnica Kraljici Mira

U srijedu, 15. lipnja 2016., započinje devetnica Kraljici Mira. Svaki dan, uključujući i petak, u 16 sati moli se krunica na Brdu ukazanja - Podbrdu. Večernji molitveno- liturgijski program započinje u 18 sati molitvom krunice, sv. misa je u 19 sati. Nakon večernje sv. mise slijedi redoviti molitveni program u crkvi. Devetnica je prigoda osobite zahvale Bogu za sve milosti udijeljene preko Nebeske Majke.

Objavljeno: 12.06.2016.

Mladi bračni par iz Žepča na hodočašću u Međugorju

Klaudija i Zoran Šumić, mladi bračni par iz Žepča, hodočastio je proteklih dana u Međugorje, četiri dana nakon što su sklopili brak. Upoznali su se na neokatakumenskim susretima u Žepču, a kažu da žele graditi kršćansku obitelj i biti otvoreni životu. Zoran ističe da su došli u Međugorje zahvaliti Kraljici mira: „Bili smo prošle godine, 8. rujna, i odlučili smo ponovno doći zahvaliti Gospi na svemu što je učinila za nas.

Objavljeno: 10.06.2016.

Iskustva sudionika 5. hodočašća za osobe s invaliditetom u Međugorju

Na hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju, koje traje do 12. lipnja  sudjeluje i Đurđica Mađar iz Vinkovaca,  predstavnica udruge Bubamara. „Majka sam 15-godišnjeg dječaka Marka koji ima cerebralnu paralizu. Ovo nam je  četvrti put da sudjelujemo na ovom susretu. Svaki put kad trebam organizirati dolazak ovamo, imam osjećaj kao da više ne mogu.

Objavljeno: 10.06.2016.

Počelo 5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom u Međugorju

5. po redu hodočašće za osobe s invaliditetom započelo je u Međugorju u četvrtak, 9. lipnja večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Molitvu krunice predmolio je fra Stanko Ćosić, a svetu misu od 19 sati predslavio je  fra Marinko Šakota, koordinator hodočašća, u suslavlju 47 svećenika. Misno slavlje je pjesmom uveličao zbor mladih iz Rodoča.

Objavljeno: 09.06.2016.

5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom “U Marijinoj školi” 2016.

U Međugorju u četvrtak, 9. lipnja počinje Peto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom.  Paula Tomić, članica organizacijskog odbora najavljujući hodočašće koje traje do 12. lipnja, kazala je: „Prijavljeno je oko 1750 sudionika iz raznih zemalja, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Rusije, Litve, Ukrajine...

Objavljeno: 08.06.2016.

MEĐUNARODNI SEMINAR ZA ŽIVOT (PRO LIFE)

održat će se u Međugorju od 16. do 19. lipnja 2016.

Tema susreta je:

"Čedo u utrobi"(Lk 1, 41)

"Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

 
S Majkom života: seminar za branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…
 
 
P R O G R A M
 
Objavljeno: 06.06.2016.

Održan koncert za Majčino selo

U ponedjeljak, 30. svibnja, u organizaciji humanitarne udruge iz Irske sv. Josip (St. Joseph and the Helpers), u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, održan je dobrotvorni koncert za Majčino selo. Na koncertu su nastupili: Louise Irvine, Melinda Dumitrescu, David Parkes, klapa Trebižat, župni zbor Golubići mira, dječji zbor Majčina sela. (slike)

 

Objavljeno: 03.06.2016.

Totus Tuus kamp za djevojčice održan u Međugorju

Dvadeset sedam djevojčica iz Mostara i okolice u dobi od 9 do 14 godina sudjelovalo je na 4. po redu Totus Tuus kampu organiziranom od 27. do 29. svibnja u Kući mira u Međugorju. Tema kampa bila je: „Božje milosrđe“. (slike)

Objavljeno: 02.06.2016.

Statistike za svibanj 2016

Broj podijeljenih sv. pričesti: 190 550

Broj svećenika koncelebranata: 3104 (100 dnevno)

Objavljeno: 01.06.2016.