Arhiva Novosti

Badnji dan u Međugorju

Na Badnji dan u Međugorju, u župnoj crkvi sv Jakova slavljena je i posljednja misa zornica u 6 sati, a potom i svete mise na jezicima hodočasnika iz SAD-a, Italije, Ukrajine i Francuske koji su željeli biti baš taj dan u Međugorju. Sveta misa Badnje večeri slavljena je u 18 sati, a predslavio ju je fra Ivan Dugandžić u koncelebraciji 29 svećenika. Fra Marinko Šakota, međugorski župnik je na kraju svima poželio sretan Božić.

Objavljeno: 24.12.2015.

Uprizorene žive jaslice ispred crkve sv. Jakova

Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju, na Badnju večer, nakon svete mise u 18 sati  uprizorene su žive jaslice zajednice Cenacolo, za župljane međugorske župe i hodočasnike. U predstavu se ove godine uključilo i 60-ak mladih iz župe Međugorje. Matea Buljat iz zajednice Cenacolo kaže da su se potrudili da jaslice budu napravljene kako treba: (slike)

Objavljeno: 24.12.2015.

Čestitka - Na dobro Vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo!

Doista, od punine njegove svi primismo, i to milost na milost, jer On je MIR naš!
Sa željom da Božji mir vlada u srcima, u obiteljima, u svim zemljama i na cijelom svijetu, sjedinjeni u molitvi sa svim prijateljima Međugorja širom svijeta:
NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO i NOVA 2016. GODINA! (slike)

Objavljeno: 24.12.2015.

Božićni koncert međugorske župe i susret župljana

U nedjelju, 27. prosinca, blagdan je svetoga Ivana apostola i Svete obitelji. Toga dana u dvorani Ivana Pavla II., u 19 sati, održat će se Božićni koncert međugorske župe,  u organizaciji glazbenih sekcija. Nakon koncerta, djelatnici Župnog ureda, Informativnoga centra, Majčina sela, zajednica Milosrdni otac i Cenacolo priređuju susret na prostoru stare župne crkve.

 

Objavljeno: 23.12.2015.

ŽIVE JASLICE U MEĐUGORJU

Zajednica Cenacolo već godinama uprizoruje žive jaslice za sve župljane i hodočasnike koji posjećuju Međugorje. Scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire. Uključeni su i mladi župe Međugorje.

Objavljeno: 23.12.2015.

Priprava za Božić u župi Međugorje

Od ponedjeljka 30. studenoga u Međugorju se slave svete mise zornice u 6 sati kojima se međugorski župljani pripravljaju za svetkovinu rođenja Isusova. Devetnica  je započela u utorak 15. prosinca krunicom uz Podbrdo u 14 sati - svakodnevno se moli do 23. prosinca. Večernji molitveno-liturgijski program u crkvi započinje, kao i redovito, u 17 sati molitvom krunice, u 18 je sv. misa, a nakon mise uobičajeni molitveni program.

Objavljeno: 22.12.2015.

BOŽIĆ I BOŽIĆNI DANI U MEĐUGORJU

U četvrtak, 24. prosinca je Badnji dan, post i nemrs. Posljednja ovogodišnja misa zornica je u 6 sati. Poslijepodne neće biti krunice na Podbrdu. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a sv. misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj sudjeluju svi svećenici. Zato je ispovijedanje toga popodneva samo od 16 do 17.30 sati. Poslije večernje svete mise, bit će uprizorene žive jaslice  zajednice Cenacolo.

Objavljeno: 20.12.2015.

Hodočašće u Međugorje

Na prvu Nedjelju došašća, 29. studenoga  župljani župe sv. Ilije proroka, Studenci hodočastili su u Međugorje. Nakon župne svete mise u 9 sati, četrdeset hodočasnika krenulo je na hodočašće Kraljici mira kako bi se u došašću što bolje pripremili za Božić. Prije večernje svete mise, hodočasnici su sudjelovali u molitvenom pohodu na brdo Križevac.

Objavljeno: 19.12.2015.

Nastavlja se „Advent u Međugorju”

Vrijeme u Došašću u župi Međugorje obogaćeno je susretom župljana svake nedjelje nakon večernje mise na prostoru stare crkve, pod nazivom „Advent u Međugorju”. Na 3. nedjelju Došašća domaćini su bili župljani filijale Šurmanci. Druženje je započelo paljenjem Adventske svijeće koju je zapalio Ljubo Jovanović. (slike)

Objavljeno: 15.12.2015.

Adventsko hodočašće i duhovna obnova dominikanske obitelji

Dominikanska obitelj Hrvatske dominikanske provincije (Dominikansko laičko bratstvo blažene Ozane Kotorske u zajedništvu s dominikanskim bogoslovima) organizirali su duhovnu obnovu za mlade u Međugorju, od 4. do 6. prosinca.

Objavljeno: 15.12.2015.

Devetnica Rođenju Kristovu

U utorak, 15. prosinca 2015. u Međugorju počinje  devetnica  rođenju Isusovu. Kroz tih devet dana do Božića u 14 sati na Podbrdu se moli krunica. Stoga u idući petak, 18. prosinca neće biti Križnog puta na Križevcu, nego krunica na Podbrdu. (slike)

 

Objavljeno: 14.12.2015.

O susretima međugorskih župljana u došašću

Nastavljaju se susreti u došašću u župi Međugorje, na prostoru stare župne crkve. Nakon susreta koji je protekao u radosti i zajedništvu, a kojega su priredili mještani Miletine i Vionice, Treću nedjelju došašća, nakon večernje svete mise na red dolaze Šurmanci.  Ovaj susret je nastao na inicijativu mladih župe Međugorje.

Objavljeno: 13.12.2015.

Sveta misa u Šurmancima na početku Godine milosrđa

U utorak, 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrješnog začeća, u prigodi otvorenja Godine milosrđa slavljena je sveta misa u crkvi u Šurmancima (župa Međugorje), koju je predslavio fra Hrvoje Miletić, župni vikar u Međugorju. Fra Hrvoje je u propovijedi kazao da Godinu milosrđa trebamo slaviti u svojim obiteljima.  (slike)

Objavljeno: 10.12.2015.

Papa otvorio Izvanrednu svetu godinu milosrđa

Vatikan, (IKA) – Papa Franjo predvodio je na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, 8. prosinca, na Trgu sv. Petra misu početka Izvanredne svete godine milosrđa, s otvaranjem Svetih jubilejskih vrata na vatikanskoj bazilici. Svečanost otvaranja Svetih vrata na bazilici Sv. Petra, kojim je simbolično označen početak Jubileja milosrđa koji će trajati do 20. studenoga iduće godine, započela je u 9.30 sati.

Objavljeno: 09.12.2015.

Proslavljena svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

Svetkovina Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, u utorak 8. prosinca, svečano je i ove godine proslavljena u Međugorju, u molitvenom ozračju. Međugorje su, uz domaće vjernike, pohodili i hodočasnici iz: Italije, SAD-a, Francuske, Ukrajine, Latvije, Mađarske, Ukrajine, Španjolske, Hrvatske, te iz BiH, iz Livna i Tomislavgrada.

Objavljeno: 09.12.2015.