Arhiva Novosti

Program posljednjeg dana molitvenog susreta mladih u Međugorju, srijeda, 5. kolovoza

Program 26. međunarodnog molitvenog susreta mladih pod geslom „Mir Vama“ nastavljen je i u srijedu, 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom i nastavio se katehezom fra Marinka Šakote: Praštanje. Mladi su potom čuli  svjedočanstvo s. Rastislave Ralbovsky  koja pripada družbi Milosrdnih sestara sv. Križa hrvatske provincije u Đakovu. (slike)

Objavljeno: 06.08.2015.

Sudionici o ovogodišnjem Festivalu mladih

Na Festivalu mladih sudjeluje i sestra Maria Giuliani iz Brazila. O dojmovima je kazala: „Prvi puta sam u Međugorju i veoma mi se sviđa ovdje. Inače dolazim iz Brazila i pripadam jednoj marijanskoj redovničkoj kongregaciji. Prije dva mjeseca došla sam u Italiju i htjela sam posjetiti ovu oazu Djevice Marije. Doputovala sam s mladima iz Italije te sa svojim susestrama.

Objavljeno: 05.08.2015.

Svjedočanstvo vjere: Bračni par Gianluca Anselmi i Anna Benedetti

Iz popodnevnoga programa Festivala mladih, u ponedjeljak, 3. kolovoza izdvajamo svjedočanstvo bračnoga para Gianluce Anselmija i Anne Benedetti iz Verone. Oboje su profesionalni glazbenici. Anna je kazala da su nakon 10 godina braka otkrili da čekaju djevojčicu. Odlučili su da će se zvati Lucy. Ali nešto nije bilo kako treba. Liječnici  su rekli da Lucy nedostaje dio maloga mozga i da bi mogla imati Dandy-Walkerov sindrom.

Objavljeno: 05.08.2015.

Mladi iz Libanona u Međugorju na Festivalu mladih

Susreli smo u Međugorju i hodočasnike iz Libanona. Iz te zemlje ih je na molitveni susret  mladih ove godine došlo oko 1000. U programu radiopostaje „Mir“ Međugorje,  Linda iz Libanona je kazala da je 17. put u Međugorju: „Svake godine moram doći i svake godine Mladifest postaje bolji. U Međugorju se osjeća kao da živiš u svijetu s Isusom i Gospom, kao da nisi u ovome svijetu u kojemu živimo svakoga dana.

Objavljeno: 05.08.2015.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, utorak, 4. kolovoza

Program 26. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u utorak, 4. kolovoza 2015. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predvodio fra Stanko Ćosić, katehezu o temi: „Molitva i život“ imao je fra Ljubo Kurtović. Potom su uslijedila svjedočanstva. 23-godišnja  Silvia Costa, djevojka sa Sicilije, koja studira u Splitu svjedočila je o svojoj vjeri i to na hrvatskom. (slike) ; (video)

Objavljeno: 05.08.2015.

Svjedočili Giorgio i Marta Scarpioni na Festivalu mladih

U popodnevnom dijelu  programa na Festivalu mladih, u ponedjeljak ,3. kolovoza svjedočili su bračni par Giorgio i Marta Scarpioni. Nakon obraćenja u Međugorju, dio svoga života posvetili su najsiromašnijoj djeci u Ugandi. Odgovorni su za neke humanitarne projekte, napose one za teško mentalno hendikepiranu djecu. Rade  u pastoralu mladih i primaju mlade volontere iz cijeloga svijeta.

Objavljeno: 04.08.2015.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, ponedjeljak, 3. kolovoza

Središnji događaj i ovoga dana, 3. kolovoza, na Festivalu mladih bila je sveta misa, koju je od 19 sati predslavio fra Damir Pavić, župnik u župi Brestovsko u središnjoj Bosni, u koncelebraciji 504 svećenika. Poslije su mladi ostali u pobožnosti klanjanja nakon čega je uslijedio blagoslov svećenika. Veliki broj svećenika bio je, kao i svakoga dana, na raspolaganju za sakrament ispovijedi. (slike)

Objavljeno: 03.08.2015.

Veliko platno i predstava zajednice Cenacolo

Tijekom trajanja Međunarodnoga susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu(100 m), koji su pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvalu Bogu ili neku duhovnu misao. To će se platno zadnjega dana,u srijedu, prinijeti u svetoj misi, u zajedničkoj molitvi. A u utorak, 4. Kolovoza, nakon večernje svete mise bit će prikazana predstava zajednice Cenacolo: „Credo“ Ova predstava je uvijek drukčija, uvijek nešto novo. 

Objavljeno: 03.08.2015.

Salezijanska mladež iz Rijeke na Festivalu mladih

Helena Buljan, iz Novske, studira u Rijeci pa je došla sa salezijanskom mladeži iz Rijeke na Festival mladih u Međugorje. Prvi put sudjeluje na ovome susretu. Helena je kazala: „Oduševljena sam, program je raznolik i cijeli dan je ispunjen, od svjedočanstava, do svete mise, krunice.  Bili smo na Križevcu i na Podbrdu. Popeti se gore, uz sve te divne ljude, predivno je iskustvo.

Objavljeno: 03.08.2015.

Mirjana Ećimović, sudionica Festivala mladih: „Najviše mi se sviđa što smo ovdje kao jedna velika obitelj“

Mirjana Ećimović, iz Slavonskog Broda, došla je organizirano sa skupinom mladih iz Slavonije na Festival mladih u Međugorje. Oko 50-ak ih je stiglo, a 10 godina dolaze zajedno. O susretu mladih u Međugorju je kazala: „Gospa nas uvijek zove, bez obzira na godine. I jednostavno se moraš odazvati. Najviše mi se sviđa što smo ovdje kao jedna velika obitelj, kao nebo u malom.

Objavljeno: 03.08.2015.

Pješice iz Zagreba u Međugorje na Festival mladih

Šestorica mladića iz župe sv. Stjepana u Botincu kraj Zagreba pošli su pješice na hodočašće u Međugorje. Bilo je to 18. srpnja, kada su Nikola Bodružić, Vigor Grego, Patrik Horvat, Karlo Jandrijević, Matija Ricov i Danijel Stanić, nakon svete mise, pošli prema Međugorju. Na cilj su stigli, točnije petorica njih, 1. kolovoza i sudjeluju na Festivalu mladih. Šestorica mladića inače su članovi molitvene zajednice „Nanovo rođeni“ iz župe Sv. Stjepana u Botincu. (slike)

Objavljeno: 03.08.2015.

Svjedočanstvo Calum i Mary Anne MacFarlane-Barrow

U prijepodnevnom dijelu program 26. festivala mladih u Međugorju, u subotu 1. kolovoza svjedočio je i bračni par Calum i Mary Anne  MacFarlane-Barrow iz Škotske, roditelji Magnusa, utemeljitelja humanitarne organizacije Mary's Meals čije su svjedočanstvo također mogli čuti sudionici ovogodišnjega Festivala.  Gosp. Calum je kazao da je bio 1989. na prvom Festivalu mladih, koji je okupio 2000 ljudi.

Objavljeno: 02.08.2015.

Održana procesija mladih u Međugorju

U nedjelju, 2. kolovoza, nakon večernje svete mise, koju je predslavio don Filip Pavlović, rodom iz Bijakovića, a propovijedao don Ivan Filipović, iz zajednice Cenacolo održana je procesija mladih. Procesija s Gospinim kipom koji su nosili mladi iz Švicarske, koju je predvodio ceremonijar fra Perica Ostojić, kao i prošle godine, bila je u prostoru ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova. Međugorski župnik fra Marinko Šakota kazao je:

Objavljeno: 02.08.2015.

Zajednica „Apostoli Marije Kraljice mira“ iz Perua na Festivalu mladih

Leticia Blanco Gordon iz Perua govorila je mladima na ovogodišnjem Festivalu mladih, u nedjelju, 2. kolovoza o nastanku zajednice „Apostoli  Marije Kraljice mira“ u Peruu koja je plod Međugorja. Ove godine proslavit će 15 godina djelovanja. Kazala je da je sve počelo 1991., kada je imala 19 godina. Pozvana je na jedan marijanski susret o ukazanjima u Međugorju.

Objavljeno: 02.08.2015.

Gottfried Prenner, teolog laik iz Austrije o obraćenju u Međugorju

Na Festivalu mladih, u nedjelju, 2. kolovoza mladima je o svome obraćenju svjedočio Gottfried Prenner, teolog laik iz Austrije. U Međugorju je 1984. za vrijeme jednog ukazanja doživio obraćenje, onda je upisao teologiju koju je i diplomirao. Već 13 godina djeluje kao misionar u Istočnoj Europi, Njemačkoj, na Kosovu, u Palestini, u Brazilu, u Ruandi itd.

Objavljeno: 02.08.2015.