Arhiva Novosti

„Mladifest pravi smisao dobiva kada se mi vratimo svojim kućama, kad sve ono što smo primili ovdje prenesemo drugima“

Četrnaest framaša Frame Brestovsko hodočastilo je na Mladifest. Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje o iskustvima su govorili framaši Marija Trogrlić, Luka Trogrlić i Stipe Barišić.

Objavljeno: 08.08.2016.

Hodočasnici iz Slavonskog Broda na Festivalu mladih u Međugorju

Festival mladih namijenjen je naravno mladima, pridružuju se i oni koji su još djeca, ali i zreliji. Traže milost i mir – i dobivaju. Često su iznenađeni mirom koji pronađu u toj masi…

David Mihelc ima 12 godina i dolazi iz Slavonskog Broda: „Prvi put sam u Međugorju. Sve mi je lijepo. Najljepše mi je što sudjelujemo u misnim slavljima.

Objavljeno: 06.08.2016.

„Mislim da nas mlade ljude ovakvo nešto obilježi za cijeli život“.

Na Mladifestu su novinari radiopostaje „Mir“ Međugorje, u nizu poticajnih susreta i razgovora, zabilježili i susret s dvojicom mladih ljudi iz Požege. Prošlogodišnji mladomisnik, kapelan u župnoj crkvi sv. Terezije Avilske, vlč. Krunoslav Siroglavić kaže: „Stvori Međugorje u svojoj župi“, a mladi gitarist Marko Komušanac  kaže:

Objavljeno: 06.08.2016.

Svetom misom na Križevcu završen 27. molitveni susret mladih u Međugorju

Dvadeset i sedmi međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest koji je počeo u ponedjeljak, 1. kolovoza 2016., završio je u subotu, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, sv. misom zahvalnicom na Križevcu u 5 sati ujutro koju je predslavio fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Mladifest je održan pod geslom „Budite milosrdni“, a ove godine je okupio  desetke tisuća mladih iz 69 zemalja.

Objavljeno: 06.08.2016.

Biciklima na susret mladih u Krakov i u Međugorje

Na Mladifestu otkrivamo puno zanimljivosti. No, sigurno je puno više onoga što nam ostaje nepoznato, skriveno. Puno je primjerice mladih sudionika Međunarodnoga susreta mladih s papom Franjom u Krakovu koji su odmah potom i sudjelovali i na Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju.

Objavljeno: 06.08.2016.

„Kada sam počela ići u Međugorje, moj život se promijenio“

Mnogi sudionici 27. Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju svjedoče da im se život u Međugorju iz temelja promijenio. Marica Marković živi u Sloveniji 48 godina.

O iskustvu Međugorja je kazala: „Upoznala sam Međugorje 2000. godine. Tada sam se obratila i od tada je moj dom ovdje u Međugorju. Toliko sam sretna.

Objavljeno: 06.08.2016.

Program posljednjeg dana molitvenog susreta mladih u Međugorju, petak, 5. kolovoza

Program 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih pod geslom „Budite milosrdni“ nastavljen je i u petak, 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom fra Marinka Šakote i nastavio se katehezom fra Antonia Šakote, na službi u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 06.08.2016.

„Osjeti se mir i radost zbog molitve“

Sestre Jelica Jelušić, Jagoda i Ana-Marija Topalović te Nena Vilus sudjeluju na 27. međunarodnom molitvenom susret mladih u Međugorju. Jelica živi u Zagrebu, a o dojmovima Festivala mladih kaže: „Nisam prvi put u Međugorju, puno puta sam dolazila s obitelji. Na Mladifestu sam prvi put i stvarno je predivno. Nađe se mir, sve je lijepo. Tu sam sa sestrama, ima nas četiri, i s nama je kći od jedne sestre“.

Objavljeno: 05.08.2016.

Svjedočanstvo svećeničkog poziva vlč. Marijana Štingla

Vlč. Marijan Štingl u Međugorje dolazi već 9 godina i u Međugorju se rodilo njegovo svećeničko zvanje iza kojeg stoji jako duga i zanimljiva priča. Cijela obitelj je doživjela velike promjene u Međugorju kao i svi mladi prijatelji s kojima dolazi već nekoliko godina na Mladifest.  25. lipnja 2016. zaređen je za svećenika.

Objavljeno: 05.08.2016.

Iskustva sudionika 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih

S. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka Božanskog srca Isusova iz Zagreba došla je na susret mladih u Međugorju s grupom Karmelske mladeži.

S. Marija Dijana je, u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala: „Mnogi od njih su po prvi put na Festivalu mladih.

Objavljeno: 05.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, četvrtak, 4. kolovoza

Program 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u četvrtak, 4. kolovoza 2016. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio fra Stanko Ćosić, katehezu je držao vlč. Ciril Ćuš, župnik u dvjema slovenskim župama, Žetale i Stoperce. Vlč. Ciril je pozvao mlade da budu milosrdni. Potom su uslijedila svjedočanstva. (slike)

Objavljeno: 05.08.2016.

Poruka kardinala Schönborna mladima

I ove godine sjetio se svih sudionika Mladifesta dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.  „Draga mlada braćo i sestre! Nakon čudesnih dana Svjetskog dana mladih s Papom Franjom u Krakovu, na kojima sam i ja sudjelovao, radujem se na poseban način da vama u Međugorju pošaljem svoje pozdrave!

Objavljeno: 05.08.2016.

Prvi put na Festivalu mladih

Brojni hodočasnici su po prvi put na Međunarodnom susretu mladih u Međugorju. Jelena Jakšić iz Zagreba je preko prijatelja saznala za susret mladih u Međugorju. Jelena kaže da je bila i u jednome katoličkom kampu, gdje se pričalo o Međugorju.

Objavljeno: 04.08.2016.

Održana procesija mladih u Međugorju

U srijedu, 3. kolovoza, nakon večernje svete mise koju je predslavio, fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao p.Ivan Ike Mandurić održana je procesija mladih u obliku srca. Procesija s Gospinim kipom koji su nosili mladi iz Švicarske, kao i prošle godine, bila je u prostoru ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 04.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, srijeda, 3. kolovoza

Središnji događaj i ovoga dana, 3. kolovoza, na Festivalu mladih bila je sveta misa, koju je od 19 sati predslavio fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao je pater Ivan Ike Mandurić, član Družbe Isusove u Hrvatskoj. U koncelebraciji je bilo 446 svećenika. Preko livestreama program je pratilo 416. 200 gledatelja. (slike)

Objavljeno: 04.08.2016.