Arhiva Novosti

Mladi iz Splita u Međugorju

Na početku mjeseca studenog 2015., skupina mladih Druge jezične gimnazije iz Splita, s vjeroučiteljicom s. Dolores Brkić, hodočastili su u Međugorje, u svojstvu terenske nastave i duhovne obnove.  „Bilo nas je 90, a s nama su bili i pratitelji profesori i predstavnici roditelja koji su i članovi Prijatelja Maloga Isusa. Došavši u Međugorje, slijedila je ispovijed, zatim sv. misa.

Objavljeno: 19.11.2015.

Predstava „Brat magarac” izvedena u Međugorju

Predstava „Brat magarac”  u izvedbi ansambla HNK-a iz Mostara izvedena je u Međugorju, u  ponedjeljak, 16. studenog 2015., u dvorani Ivana Pavla II. Predstava „Brat magarac” donosi slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve, sv. Franje Asiškog. Nastala je prema tekstu istaknutog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka.

Objavljeno: 17.11.2015.

Svjedočanstvo mlade međugorske hodočasnice

22-godišnja Kerry Logan iz Denvera, u Sjedinjenim Američkim Državama, za vrijeme 26. međunarodnoga susreta mladih u Međugorje je hodočastila drugi put. Kerry je posvjedočila: „Prvi put sam došla sa svojim ocem, kada sam imala 14 godina. Bili smo na hodočašću i svidjelo mi se, pa sam se vratila.

Objavljeno: 17.11.2015.

Seminar za prvoobećanike Frame Hercegovina

Pod geslom „Upravi riječju korake svoje“, područno vijeće Frame Hercegovina organiziralo je seminar za prvoobećanike, od 13. do 15. studenog 2015. u Kući mira u Međugorju. Na seminaru je sudjelovalo četrdesetak framaša iz Hercegovine. Neki od njih su dali svoja obećanja a neki se pripremaju za taj veliki korak na svom framaškom putu.  (slike)

 

Objavljeno: 16.11.2015.

Predstava „Brat magarac” u izvedbi HNK-a Mostar u Međugorju

Nakon premijere predstave „Brat magarac” na Maloj sceni u Mostaru, ansambl HNK-a Mostar gostuje u Međugorju. Predstava će biti izvedena u ponedjeljak, 16. studenog 2015., u 19.30 sati u dvorani Ivana Pavla II. 

Objavljeno: 16.11.2015.

Mjesec studeni u Međugorju

Prema prijavama u uredu informacija, u Međugorju su proteklih dana hodočastile skupine hodočasnika iz Francuske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Portugala, Italije, Kanade, SAD-a i Hrvatske. 18-godišnja Benedetta del Gobbo je iz Rima. U Međugorje je hodočastila sa svojom obitelji: „Ovo je već 16. put da sam ovdje.

Objavljeno: 15.11.2015.

Hodočasnici iz Ukrajine, Rusije i Litve na seminaru u Međugorju

Nedavno je u Međugorju, u Kući mira održan seminar posta, molitve i šutnje za hodočasnike iz Ukrajine, Rusije i Litve. Jedna je sudionica na kraju seminara istaknula da je u Međugorju 5. put. O svome iskustvu Međugorja kazala je: „Već je 15 godina otkako dolazim u Međugorje i želim i dalje dolaziti.

Objavljeno: 14.11.2015.

Prvi put u Međugorju

Mladi hodočasnik Pablo dolazi iz Paragvaja. Prvi puta je ove godine hodočastio u Međugorje. O svome iskustvu Međugorja kazao je: „Stvarno je jako lijepo. Ambijent je prekrasan, ovdje se moli, ima jako puno ljudi i blagoslov je to za sve. Došao sam sa skupinom od 20 ljudi. Oduševili smo se vidjevši skupine iz drugih zemalja s kojima dijelimo istu vjeru.

Objavljeno: 11.11.2015.

Hodočasnice iz Paname o Međugorju

Mlade hodočasnice, Astrid Moral, Mine Bustamante, Marinel Martinez došle su iz Paname. Astrid svjedoči kako je njezin dolazak u Međugorje Gospin dar i svaki dan zahvaljuje na toj milosti: „Zaista mi je ovako nešto bilo potrebno, a Gospa kao Majka poznaje srca svoje djece i uvijek se bori za dobro drugih. Jako sam zahvalna što sam ovdje.

Objavljeno: 11.11.2015.

Hodnja za život od Mostara do Međugorja

U organizaciji molitvene inicijative „40 dana za život” iz Mostara održana je hodnja za život od Mostara do Međugorja, u subotu, 7. studenog. Sudionici su pošli ispred Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, i zajedno su pješačili i molili za nerođene do Međugorja. Ispred međugorske crkve svetoga Jakova sudionike hodnje blagoslovio  je župnik fra Marinko Šakota i zahvalio im što dižu glas protiv pobačaja, ujedinjeni u molitvi, postu i bdijenju. (slike)

Objavljeno: 09.11.2015.

Početak studenoga u Međugorju

Početkom mjeseca studenog, od 6. do 8. studenog u Međugorju je održan seminar za učenice 7. i  8. razreda, u organizaciji Školskih sestara franjevki iz Mostara. Okupilo se 40 djevojaka iz Međugorja, Posušja, Mostara, Kočerina, Tihaljine i Klobuka. Želeći se vratiti svojoj prvotnoj karizmi, sestre su, između ostaloga, počele organizirati molitveno-odgojne susrete za djevojke koji se redovito održavaju tijekom školske godine od 1993.

Objavljeno: 09.11.2015.

„U Međugorju osjećam nešto veoma snažno, vjerujem da je Bog tu”

Proteklih mjeseci novinari radiopostaje „Mir” Međugorje imali su prigodu razgovarati s brojnim hodočasnicima. Jedan od njih je 27-godišnji Layousse iz Izraela, koji je u Međugorje prvi put hodočastio tijekom Međunarodnog molitvenog susreta mladih.

Objavljeno: 07.11.2015.

Nastup međugorskih framaša na Framafestu

Pod geslom  „Ti si nada naša i veselje”, u subotu, 31. listopada u Mostaru je održan XVIII. festival duhovne glazbe Franjevačke mladeži – Framafest. Na Festivalu je nastupilo ukupno dvadeset Frama koje su predstavile svoje skladbe. Sveukupni pobjednik Framafesta je Frama Osova s pjesmom „To je nada ta”.

Objavljeno: 06.11.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Ann iz Irske  prvi put je hodočastila u Međugorje. O svome iskustvu Međugorja kazala je: „Jedna od mojih sestara bila je ovdje prije nekoliko godina, a i nekoliko mojih prijatelja, pa me sve to zainteresiralo da i sama dođem. Djelomice iz radoznalosti, ali i stoga što vjerujem da se Gospa ovdje ukazuje. Mogu reći da je predivno vidjeti tolike mlade, a napose u trenucima tišine.

Objavljeno: 05.11.2015.

Hodnja za život od Mostara do Međugorja

 Od 23. rujna do 1. studenog, po prvi put u Mostaru je održana molitvena pro-life inicijativa „40 dana za život”. Iz organizacijskog odbora ove inicijative svjedoče o milostima koje su svi primili moleći i družeći se pred Kliničkom bolnicom na Bijelom Brijegu. „Naša inicijativa organizira jedinstven događaj - Hodnju za život, koja će se održati u subotu, 7. studenog.

 
Objavljeno: 04.11.2015.