Arhiva Novosti

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2016.

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina. Više tisuća hodočasnika okupilo se na molitvi krunice.

Objavljeno: 18.03.2016.

Međugorski hodočasnici: „U Međugorju se osjeća mir i Gospina nazočnost“

Bračni par Marie Cécile i Rafael iz Francuske, hodočastili su u Međugorje s organizatorom hodočašća Denisom. Marie Cécile sa suprugom živi u mjestu, koje je 15 kilometara udaljeno od Lisieuxa, gdje se nalazi svetište svete Male Terezije. Međugorska hodočasnica je, gostujući u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje, kazala:

Objavljeno: 17.03.2016.

Obred zavjeta i primanja u OFS-u Međugorje

U nedjelju, 13. ožujka 2016., na treću obljetnicu pontifikata pape Franje, pod svetom misom u 9.30, u župnoj crkvi sv. Jakova  u Međugorju održan je obred zavjetovanja i primanja novih članova u bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a)  Međugorje.  Svetu misu je predvodio duhovni asistent, fra Ivan Landeka ml. Svojim pjevanjem događaj su uveličali pjevači maloga župnoga zbora „Golubići mira“, pod ravnanjem s. Irene Azinović.

Objavljeno: 15.03.2016.

Cvjetnica-Nedjelja muke Gospodnje

Davni je običaj u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji da se čitav tjedan od Glušnice, tj. 5. korizmene nedjelje do Cvjetnice, posveti molitvi protiv psovke u našem narodu. Svi župljani i hodočasnici u Međugorju pozvani su da u ovom tjednu sve svoje molitvene nakane prikažu Bogu kao zadovoljštinu za uvrede koje mu se psovkom nanose.

Objavljeno: 14.03.2016.

Duhovna obnova u Međugorju

U srijedu, 9. ožujka 2016. održana je redovita mjesečna duhovna obnova za fratre Hercegovačke franjevačke provincije u Majčinu selu, u Međugorju. Program je započeo okupljanjem, nakon čega su se svi premjestili u dvoranu gdje je predvoditelj fra Ivan Landeka ml., župni vikar u Međugorju, održao predavanje na temu „Milosrđe u spisima sv. Franje Asiškoga “.

Objavljeno: 13.03.2016.

Obljetnica izgradnje križa na Križevcu

Ove godine, u srijedu 16. ožujka  navršavaju se osamdeset i dvije  godine od završetka izgradnje križa na Križevcu i slavlja prve sv. mise pod tim križem. Ideja za izgradnju križa došla je iz Vatikana. Papa Pio XI. imao je želju da bi se u prigodi 1900. obljetnice smrti Kristove izgradili križevi na uzvisinama po čitavom svijetu. Jedan od onih koji su prihvatili tu ideju bio je fra Bernardin Smoljan, međugorski župnik.

Objavljeno: 09.03.2016.

Održan godišnji kapitul OFS-a Hercegovine

Godišnji kapitul Hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) održan je od 4. do 6. ožujka 2016. u Međugorju. Na kapitulu su se okupili članovi područnog vijeća, ministri i predstavnici mjesnih bratstava te područna predsjednica Frame Hercegovine Josipa Matić. Kapitulom je predsjedala područna ministra Ankica Zelenika.

Objavljeno: 07.03.2016.

Prvi dani mjeseca ožujka u Međugorju

U prvim danima mjeseca ožujka 2016., prema podacima Ureda informacija, Međugorje su posjetile hodočasničke skupine iz Poljske, Francuske, Ukrajine, SAD-a, Njemačke, Španjolske, Italije, Rumunjske, Kine, Koreje, Austrije, Švicarske, Irske, Engleske, Slovačke, Australije, Latvije i Libanona.

Objavljeno: 06.03.2016.

Svetom misom završen susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

U petak, 04.ožujka u Međugorju je svetom misom, koju je predslavio međugorski župnik fra Marinko Šakota završen Dvadeset i treći međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje koji se održavao na temu:  (slike)

Objavljeno: 05.03.2016.

Održan još jedan molitveno-odgojni seminar za djevojke u Međugorju

Od 19. do 21. veljače 2016. u Međugorju, u Kući mira održan je seminar za djevojke sedmih i osmih razreda osnovne škole, u organizaciji Školskih sestara franjevki. Na ovome seminaru okupilo se 45 djevojaka iz: Tomislavgrada, Posušja, Mostara, Čitluka, Međugorja, Ljubuškoga. Jedna  sudionica seminara je kazala. „Tim dolaskom potvrdile smo svoju pripadnost Kristu.

Objavljeno: 04.03.2016.

Gerard Batard: „Međugorje je promijenilo moj život“

Na ovogodišnjem Dvadeset i trećem međunarodnom susretu organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje sudjelovao je i 55-godišnji Gerard Batard, iz Francuske, koji sa svojom agencijom organizira razna hodočašća, među njima i hodočašća u Međugorje. Gerard svjedoči da mu je Međugorje promijenilo život:

Objavljeno: 04.03.2016.

Nastavljen program susreta u Međugorju

Program Dvadeset trećeg međunarodnog susreta organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina  vezanih za Međugorje, nastavljen je i u srijedu 2. ožujka o temi „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“.  Program je i toga dana počeo klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu što ga je predvodio koordinator, međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Objavljeno: 03.03.2016.

Održan Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame BiH

U Međugorju je od 26. do 28. veljače 2016. godine održan 5. nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame Bosne i Hercegovine. Geslo ovogodišnjeg seminara, sukladno godini milosrđa koju je proglasio papa Franjo, glasilo je ,,Milosrdni kao Otac!”, a organiziralo ga je povjerenstvo za formaciju i Nacionalno vijeće Frame BiH.

Objavljeno: 02.03.2016.

Počeo Dvadeset i treći međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina

U Međugorju je u ponedjeljak, 29. veljače, počeo Dvadeset i treći međunarodni susret  organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje. Na seminaru koji traje do 4. ožujka sudjeluje oko 270 sudionika iz 25 zemalja:

Objavljeno: 01.03.2016.

Statistike za veljača 2016

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 34 400

Broj svećenika koncelebranata: 780 (26 dnevno)

Objavljeno: 01.03.2016.