Arhiva Novosti

Hodočasnici pješaci iz Rima

U Međugorje su, nakon osam dana pješačenja, iz Rima stigli hodočasnici, bračni par Guido i Livia te Maurizio i Mario. Put je išao iz svetišta Božjeg milosrđa u Rimu do Vatikana, potom preko Pescare, Ancone, Splita, Makarske te Humca, gdje su se pridružili tradicionalnoj međunarodnoj Hodnji mira do Međugorja. Guido kaže kako četvrti put hodočaste pješice u Međugorje.

Objavljeno: 27.06.2015.

Obilježena 34. obljetnica Gospinih ukazanja

Međugorje je, u četvrtak, 25. lipnja 2015., obilježilo 34. godišnjicu Gospinih ukazanja. Prema podacima Ureda informacija, u Međugorju su toga dana boravili hodočasnici sa svih kontinenata. Uz brojne hodočasnike iz Hrvatske i BiH, veće organizirane skupine zabilježene su i iz Italije, Slovačke, Irske, SAD-a, Njemačke, Austrije, Mađarske, Francuske, Engleske, Koreje, Slovenije, Ukrajine, Kine, Poljske, Portugala, Brazila, Češke, Meksika, Kanade, Libanona i Vijetnama.  (slike)

Objavljeno: 26.06.2015.

Redovito Gospino ukazanje vidjelici Ivanki

Vidjelica Ivanka Ivanković Elez imala je redovito godišnje ukazanje 25. lipnja 2015.
Prigodom posljednjeg svakodnevnog ukazanja 7. svibnja 1985. Gospa je Ivanki, povjerivši joj posljednju, 10. tajnu, kazala da će tijekom cijelog svog života imati ukazanje jedanput u godini i to na obljetnicu ukazanja. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje, koje je trajalo 4  minute, Ivanka je imala u svojoj obiteljskoj kući. Ukazanju je bila nazočna samo Ivankina obitelj. Nakon ukazanja vidjelica Ivanka je rekla:  "Gospa nam je dala svoj majčinski blagoslov i rekla:  mir, mir, mir".

Objavljeno: 25.06.2015.

Brojni hodočasnici u Međugorju na 34.obljetnicu Gospinih ukazanja

34. obljetnica Gospinih ukazanja svečano se obilježava u Međugorju, u četvrtak 25. lipnja 2015., uz brojne hodočasnike sa svih kontinenata. Uz one koji su stigli vozilima, zamjetljiv je broj hodočasnika pristigao pješice, kako bi ispunili svoje zavjete Kraljici mira i zahvalili za udijeljene milosti. Ispred međugorske crkve susreli smo Anicu Čuić, iz Tomislavgrada koja je sa skupinom hodočasnika  28 sati pješačila do Međugorja.

Objavljeno: 25.06.2015.

Pješice iz Bugojna u Međugorje na 34.obljetnicu Gospinih ukazanja

59. godišnji Stipo Lubar porijeklom je iz Bugojna, trenutno živi u Austriji. Sa svojom obitelji, suprugom i sinom, stigao je pješice iz Bugojna u Međugorje na uočnicu Gospinih ukazanja, u srijedu, 24. lipnja. Više od 3 dana trajalo je njihovo hodočašće. Stipo je kazao da od 1982. hodočasti u Međugorje. Prije rata bilo je 9 hodočašća, poslije rata deset:

Objavljeno: 25.06.2015.

Uočnica Kraljici mira u Međugorju

Na uočnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, osim hodočasnika iz BiH i Hrvatske, boravile su skupine iz Češke, Portugala, Brazila, Poljske, Kine, Kanade, SAD-a, Koreje, Vijetnama, Irske, Engleske, Francuske, Njemačke, Austrije, Slovačke, Slovenije, Italije, Indije, Ukrajine, Litve, Latvije, Belgije, Libanona, Španjolske, Meksika, Rumunjske i Šri Lanke.  (slike)

Objavljeno: 25.06.2015.

Svjedočanstvo fra Damira Pavića o Međugorju: „Poruka Međugorja je poruka mira”

Fra Damir Pavić, župnik u Brestovskom, središnja Bosna, predslavio je večernju svetu misu u Međugorju u utorak 23. lipnja 2015. Fra Damir je predvodio i duhovnu obnovu za župljane Međugorja početkom godine. Tada je kazao da nije bilo Međugorja i Gospe, ne bi postao svećenik.

Objavljeno: 24.06.2015.

ODRŽANA DVADESET I ČETVRTA HODNJA MIRA

I ove godine na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, u srijedu, 24. lipnja 2015.  i na uočnicu 34. obljetnice Gospinih ukazanja  brojni hodočasnici sudjelovali su na 24. hodnji mira, koja je u 6.20h pošla od samostana sv. Ante na Humcu do župne crkve sv. Jakova u Međugorju. Nakon pozdravnoga govora, hodočasnike je na vanjskom oltaru crkve sv Ante na Humcu blagoslovio humački gvardijan fra Velimir Mandić.   (video); (slike)

Objavljeno: 24.06.2015.

Iz Poljske pješice do Međugorja

Nakon 70 dana pješačenja, skupina od pet hodočasnika iz Poljske stigla je pješice u Međugorje u petak, 19. lipnja 2015. U Međugorje su stigli gurajući posebna kolica u kojima je slika Milosrdnog Isusa visoka 3 metra. Jedan od hodočasnika, Roman kazao je za radiopostaju „Mir“ Međugorje da njihov put preko Međugorja vodi do Rima:

Objavljeno: 24.06.2015.

Iz Križevaca biciklom u Međugorje

U Međugorje hodočasnici dolaze na razne načine. Susreli smo ovih dana, uoči 34. obljetnice Gospinih ukazanja, 48-godišnjeg Radeka Nikolića koji je stigao u Međugorje biciklom, u ponedjeljak 22. lipnja 2015., nakon 5 dana putovanja i prijeđenih 600 kilometara. Kako je kazao Radek, put nije bio lagan, ali uz molitvu je sve izdržao. Kaže kako s obitelji dolazi u Međugorje od 2000., a ovo mu je drugo hodočašće biciklom.

Objavljeno: 23.06.2015.

Svjedočanstvo svećenika iz Italije o Međugorju

Don Giuseppe Piva iz Vicenze posjetio je Međugorje proteklih dana. Svoj svećenički put počeo je kod franjevaca Bezgrješnog Srca Marijina, ali zbog zdravstvenih razloga morao je napustiti red i sada djeluje kao dijecezanski svećenik u Palestrini, u oblasti Rima. Prvi put je došao u Međugorje 1986., nakon završene srednje škole. Don Giuseppe svjedoči:

Objavljeno: 22.06.2015.

34. OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA

Međugorje će u četvrtak, 25. lipnja proslaviti 34. obljetnicu Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su  u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati.  Nakon toga, u 22 sata nastavlja se program s redovitim mjesečnim cjelonoćnim klanjanjem do 7 sati ujutro. Mole se svi vozači koji ovih dana prometuju cestama Hercegovine da budu pozorni radi pješaka hodočasnika, a svi oni koji dolaze u Međugorje da budu u istinskom duhovnom i molitvenom ozračju.

Objavljeno: 22.06.2015.

HODNJA MIRA

U srijedu, 24. lipnja 2015., na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja uočnica je Gospinih ukazanja. Kao i svake godine, toga dana tradicionalna Međunarodna hodnja mira polazi ujutro u 6 sati ispred samostana sv. Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu predviđen je oko 10 sati. Pozivaju se župljani, hodočasnici, posebice mladi da se priduže molitvi. Sv. mise na hrvatskom jeziku toga dana u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 19 sati. https://vimeo.com/172116394?ref=fb-share&1

Objavljeno: 22.06.2015.

Iskustvo obraćenja nakon prvog susreta s Međugorjem

70- godišnji Paulo De Polo iz Trevisa u Italiji hodočastio je ovih dana u Međugorje.  To je njegov 72. posjet, a već više godina dovodi hodočasnike. Prvi put je došao 1990., jer je na poslu čuo o Međugorju od jedne gospođe. Gosp. De Polo svjedoči: „Prvi put dolazim s petero ljudi. Nisam imao tada ni putovnicu, putovao sam preko Slovenije, ne znajući gdje se geografski Međugorje nalazi.

Objavljeno: 21.06.2015.

Međugorski hodočasnik Siniša Pucić: „Međugorje je izvor moje vjere”

Među brojnim hodočasnicima koji u ovom vremenu devetnice Kraljici mira hodočaste u Međugorje susreli smo i Sinišu Pucića  iz Rijeke. Trenutno je franjevački postulant u Samoboru kraj Zagreba. Posvjedočio nam je o svom sadašnjem životu u samostanu te o tome kako je Međugorje utjecalo na njegov životni odabir. Kaže nam kako uvijek rado dođe u Međugorje:

Objavljeno: 19.06.2015.