Arhiva Novosti

Održana procesija mladih u Međugorju

U nedjelju, 2. kolovoza, nakon večernje svete mise, koju je predslavio don Filip Pavlović, rodom iz Bijakovića, a propovijedao don Ivan Filipović, iz zajednice Cenacolo održana je procesija mladih. Procesija s Gospinim kipom koji su nosili mladi iz Švicarske, koju je predvodio ceremonijar fra Perica Ostojić, kao i prošle godine, bila je u prostoru ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova. Međugorski župnik fra Marinko Šakota kazao je:

Objavljeno: 02.08.2015.

Zajednica „Apostoli Marije Kraljice mira“ iz Perua na Festivalu mladih

Leticia Blanco Gordon iz Perua govorila je mladima na ovogodišnjem Festivalu mladih, u nedjelju, 2. kolovoza o nastanku zajednice „Apostoli  Marije Kraljice mira“ u Peruu koja je plod Međugorja. Ove godine proslavit će 15 godina djelovanja. Kazala je da je sve počelo 1991., kada je imala 19 godina. Pozvana je na jedan marijanski susret o ukazanjima u Međugorju.

Objavljeno: 02.08.2015.

Gottfried Prenner, teolog laik iz Austrije o obraćenju u Međugorju

Na Festivalu mladih, u nedjelju, 2. kolovoza mladima je o svome obraćenju svjedočio Gottfried Prenner, teolog laik iz Austrije. U Međugorju je 1984. za vrijeme jednog ukazanja doživio obraćenje, onda je upisao teologiju koju je i diplomirao. Već 13 godina djeluje kao misionar u Istočnoj Europi, Njemačkoj, na Kosovu, u Palestini, u Brazilu, u Ruandi itd.

Objavljeno: 02.08.2015.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, nedjelja 2. kolovoza

Program 26. molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u nedjelju, 2. kolovoza. Prije podne nije bilo uobičajenog programa, jer su mladi  sudjelovali na svetim  misama po jezičnim skupinama. Program je nastavljen u 16 sati molitvom, a potom su uslijedila svjedočanstva. Mladima je svjedočila međugorska vidjelica Marija Pavlović Lunetti te Leticia Blanco Gordon iz Perua o nastanku zajednice „ Apostoli  Marije Kraljice mira“ u Peruu, koja je plod Međugorja.  (slike)

Objavljeno: 02.08.2015.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, subota, 1. kolovoza

Na  26. Festivalu mladih u Međugorju u subotu, 1. kolovoza ujutro, mladi su pohodili Brdo ukazanja gdje su molili krunicu. Program Festivala nastavljen je od 9 sati molitvom na vanjskom oltaru i katehezom fra Stanka Ćosića o strahovima. Mladima su se potom obratili bračni par Calum i Mary Anne MacFarlane-Barrow  iz Škotske. U braku su 53 godine. (slike)

Objavljeno: 02.08.2015.

Svjedočanstvo Magnus MacFarlane-Barrow na Festivalu mladih

Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske utemeljitelj je humanitarne organizacije Mary's Meals-Marijini obroci. Magnus je svjedočio na ovogodišnjem Festivalu mladih, u jutarnjem programu, u subotu, 1. kolovoza. Rođen je 1968. u Škotskoj. Oženjen je i ima sedmero djece. 1983. je otkrio Međugorje, koje je promijenilo njegov život i život njegovih roditelja.

Objavljeno: 01.08.2015.

Započeo 26. međunarodni molitveni susreta mladih, petak 31. srpnja

Međugorje je ovih dana u znaku mladih – u tijeku je 26. međunarodni molitveni susret mladih koji se odvija pod geslom „Mir Vama“. Službeni početak Festivala bio je u petak, 31. srpnja na vanjskom oltaru. Krunicu  u 18 sati predmolio je fra Leon Marjanović, a sv. misu u 19 sati  predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko u suslavlju s 333 svećenika. (slike)

Objavljeno: 01.08.2015.

PORUKA MLADIMA OD KARDINALA SCHöNBORNA NA POČETKU MLADIFESTA 2015.

Prijatelj mladih, kardinal Christoph Schönborn, bečki nadbiskup, uputio  je poruku na početku Mladifesta 2015. Kardinal je poruku poslao iz Kalifornije, gdje sudjeluje na velikoj konferenciji. Poruka glasi:

«Dragi mladi, koji ste opet u velikom broju došli u Međugorje! Ovih dana sam intenzivno srcem i u molitvi s vama!

Objavljeno: 31.07.2015.

26. Međunarodni molitveni susret mladih

Međugorski Mladifest i ove se godine održava od 31. srpnja do 6. kolovoza. Geslo susreta je: Mir vama! (Iv 20, 21). Na programu su kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje, a kao i svake godine, bit će i nekih iznenađenja.

Program 26. Međunarodnog molitvenog susret mladih: 

Objavljeno: 31.07.2015.

Statistike za srpanj 2015

Broj podijeljenih sv. pricesti: 195 500

Broj svećenika koncelebranata: 6117 (197 dnevno)

Objavljeno: 31.07.2015.

Hodočasnici biciklisti iz Virovitice na Festivalu mladih

Sedmero mladih hodočasnika, Vanja Bajivić, Ana Antolić, Ivan Gret, Klara Šarčević, Kristina Prepelec, Mato Iličič i Ilija Iličić biciklima su stigli u Međugorje, u četvrtak 30. srpnja, dan uoči početka Festivala mladih. Prešli su više od 700 kilometara. Gostujući u programu radiopostaje  „Mir“ Međugorje kazali su da je put trajao 7 dana. Svi ističu zajedništvo koje su doživjeli tijekom hodočašća.

Objavljeno: 31.07.2015.

Ususret 26. međunarodnom molitvenom susretu mladih

U petak, 31. srpnja večernjom svetom misom počinje 26. međunarodni molitveni susret mladih koji će se pod geslom „Mir vama“  održavati do 6. kolovoza. Očekuje se veliki broj mladih iz cijeloga svijeta, a pripreme za Festival privode se kraju. Spreman je i veliki međunarodni zbor i orkestar od 100 članova iz 30 zemalja svijeta koji će animirati program.

Objavljeno: 30.07.2015.

Biciklima iz Njemačke u Međugorje na 26. međunarodni molitveni susret mladih

Dvojica hodočasnika iz Njemačke, Lukas Lorenz i Roland Kiechle biciklima su stigli u Međugorje dva dana prije početka Festivala mladih. Polovicom srpnja krenuli su iz Münchena, a prešli su 1820 kilometara. U razgovoru za radiopostaju  „Mir“ Međugorje kazali su da su ponosni jer su uspjeli. Zahvalni su Kraljici mira na svim udijeljenim milostima.  (slike)

Objavljeno: 30.07.2015.

Mladi međugorski volonteri na usluzi mladima iz cijeloga svijeta

U organizaciju Festivala mladih  redovito se uključuju i međugorski župljani, a na osobit način mladi. Tako je i ove godine. Zdravka Šego iz Frame Međugorje u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala je kako će na usluzi mladima iz cijeloga svijeta biti brojni mladi volonteri, svih 6 dana susreta: „Naši zadaci su da pomažemo u župnim aktivnostima.

Objavljeno: 30.07.2015.

Međunarodni zbor i orkestar i ove godine pjesmom prati Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

Idemo ususret 26. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju koji će se održati od 31. srpnja do 6. kolovoza. Nezaobilazan dio susreta je i Međunarodni zbor i orkestar koji pjesmom animira program susreta. Zborom i orkestrom posljednjih 6. godina ravna prof. Damir Bunoza, a ovih dana članovi imaju intenzivne probe. 

Objavljeno: 29.07.2015.