Arhiva Novosti

Uočnica sv. Jakova, zaštitnika župe

Mladi župe Međugorje pozivaju župljane, da u  nedjelju, 24. srpnja 2016. u 20.30 dođu na prostor stare  crkve gdje će pripremiti: kulturno zabavni program (iz povijesti župe, iz sjećanja župljana, izložba starih fotografija, pjesme i plesovi  te na koncu druženje uz pjesmu, ples, zakusku...).

Objavljeno: 19.07.2016.

Hodočašća u Međugorje

Proteklih dana u Međugorje su hodočastile skupine hodočasnika iz: Slovačke, Ukrajine, Poljske, Mađarske, Italije, Austrije, Irske, SAD-a, Francuske, Španjolske, Češke, Njemačke, Ukrajine, Engleske, Libanona, Rumunjske, Slovenije, Hrvatske.

Objavljeno: 14.07.2016.

U Međugorju održan koncert „Majko mira, moli za nas!“

U utorak 12. srpnja u 20:30 sati, nakon večernje svete mise, u prepunoj dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, održan je  koncert zahvale Kraljici mira „Majko mira moli za nas“, albanske sopranistice Inve Mule, uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Tijekom večeri nastupila je kao gošća i mezzosopranistica  Monija Jarak, koja je zahvalila na ukazanoj časti biti uz bok jednoj od najvećih sopranistica današnjice. (slike)

Objavljeno: 13.07.2016.

Predstavljena nova knjiga fra Ante Vučkovića „Gledaj, tvoja majka!“

U subotu, 9. srpnja 2016. godine u prekrasnom ambijentu klaustra franjevačkog samostana sv. Ante na Poljudu, predstavljena je nova knjiga fra Ante Vučkovića: „Gledaj, tvoja majka!“. Bila je to ujedno promocija i prikupljanje donacija za volontersku akciju „72 sata bez kompromisa“.(slike)

Objavljeno: 12.07.2016.

Biciklisti za mir: Međugorje – Padova, Padova - Međugorje

Dvanaestorica članova Biciklističkog kluba Brotnjo, 15. srpnja 2016. kreću na biciklističko hodočašće iz Međugorja u Padovu. Ideja biciklističkog hodočašćenja rodila se u  Giancarlu Bordignonu, talijanskom hodočasniku koji od 1985. dolazi kao vodič i organizator hodočašća u Međugorje. U posljednje vrijeme započeo je organiziranjem i biciklističkih hodočašća.

Objavljeno: 11.07.2016.

Devetnica sv. Jakovu, zaštitniku župe Međugorje

U ponedjeljak, 25. srpnja svetkovina je sv. Jakova, zaštitnika župe Međugorje. Župa je utemeljena 1892. godine i posvećena je sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika. Pastoralno djelovanje u ovoj župi bilo je kao i u svakoj hercegovaćkoj župi, do 25. lipnja 1981. Otada Međugorje i župna crkva sv. Jakova postaju mjestom okupljanja milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Objavljeno: 10.07.2016.

Završen 21. seminar za svećenike u Međugorju

Dvadeset i prvi međunarodni seminar za svećenike u Međugorju na kojemu se okupilo 304 sudionika iz 24 zemlje završio je u subotu, 9. srpnja svetom misom koju je predslavio  međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji je uz fra Damira Pavića, župnika u Brestovskom, bio voditelj ovoga seminara.

Objavljeno: 09.07.2016.

Koncert „Majko mira moli za nas“ u Međugorju

Zahvalni koncert Kraljici mira „Majko mira moli za nas“ jedne od najvećih sopranistica današnjice Inve Mule, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, održat će se, u utorak 12. srpnja u 20:30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju. Gošća koncerta je mezzosopranistica  Monija Jarak. Albanska sopranistica Inva Mula jedna je od najvećih opernih zvijezda na svijetu, glazbena diva nevjerojatne vokalne energije i emocija.

Objavljeno: 09.07.2016.

Večernji zvon 2016. tamburaškog orkestra Misericordia

U četvrtak,  7. srpnja 2016.  s početkom u 21 sat, u  Herceg Etno selu Međugorje započinje ciklus ljetnih koncerata Večernji zvon 2016.  tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca. Gosti koncerta su Monija Jarak - mezzosopran, Karlo Miličević - bariton, prof. Marija Čolak, Darija Ramljak, Nikolina Šušak - flauta i klapa Laetitia iz Međugorja. Dirigent je prof. Davor Markota. Ulaz je slobodan.

Objavljeno: 07.07.2016.

Fra Damir Pavić o važnosti Seminara za svećenike

Župnik u Brestovskom fra Damir Pavić je uz fra Marinka Šakotu međugorskog župnika voditelj 21. seminara za svećenike u Međugorju. Fra Damir je kazao da na ovom seminaru vlada prekrasno svećeničko zajedništvo svećenika iz cijeloga svijeta koji zajedno razmišljaju o temi milosrđa. „U Godini smo milosrđa, zato smo i uzeli za geslo ovogodišnjeg seminara one riječi iz Evanđelja po Luki: „Budite milosrdni kao što je otac vaš milosrdan“. (slike)

Objavljeno: 07.07.2016.

Svećenici o 21. seminaru za svećenike u Međugorju

Don Tomislav Planinić iz Zadarske nadbiskupije i don Hrvoje Poljak iz Riječke nadbiskupije sudionici su ovogodišnjeg 21. seminara za svećenike u Međugorju koji traje od 4. do 9. srpnja. Tema seminara je: „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“.(Lk 6, 36) - „U Gospinoj školi“. Na seminaru se okupilo 299 sudionika iz 24 zemlje:

Objavljeno: 06.07.2016.

P. Federico Lombardi o Međugorju

Slijedom pisanja nekih medija i novinarskih pitanja o Međugorju, p. Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, objavio je kratak odgovor: „Posljednjih su se dana čule glasine o mogućem imenovanju apostolskoga administratora  za svetište u Međugorju, koji bi njime upravljao odgovarajući izravno Svetoj Stolici.

Objavljeno: 05.07.2016.

Započeo 21. međunarodni seminar za svećenike u Međugorju

Dvadeseti i prvi međunarodni seminar za svećenike, na kojemu se okupilo oko 300 svećenika, đakona i bogoslova započeo je u Međugorju, u ponedjeljak,  4. srpnja 2016., večernjim molitveno-liturgijskim programom na vanjskom oltaru crkve sv.Jakova i trajat će do 9. srpnja.

Objavljeno: 05.07.2016.

Iskustvo obraćenja u Međugorju

Zvonko Smukavić rodom je iz mjesta Jugovac kod Karlovca, a živi i radi više od 40 godina u Kanadi. Došao je u Međugorje za 35. obljetnicu Gospinih ukazanja. Inače, ovo mu je peti dolazak u Međugorje, a prvi put je došao 1982. Godine, na prvu obljetnicu Gospinih ukazanja kada je, kako svjedoči, doživio obraćenje.

Objavljeno: 04.07.2016.

„U Međugorju sam vidio da se Crkva izgrađuje na vrlo pozitivan način“

Naslovni nadbiskup  u miru, mons. Piere Giacomo De Nicolò hodočastio je u Međugorje u prigodi 35. obljetnice Gospinih ukazanja. Rođen je u jadranskom gradu Cattolica 1929. Svećeničko ređenje primio je 12. travnja 1952.

Objavljeno: 02.07.2016.