Arhiva Novosti

Talijanska vaterpolska reprezentacija u Međugorju

Talijanska vaterpolska reprezentacija boravila je u Međugorju, dan nakon što su u Splitu izgubili od  hrvatskih vaterpolista u skupini C Svjetske lige. Trener Alessandro Campagna izrazio je zadovoljstvo što je s igračima u Međugorju. „Ja mislim da je bio Gospin poziv da dođemo“, kazao je trener talijanskih vaterpolista, koji su u Međugorje došli na inicijativu igrača Alexa Giorgettija.  Alex je 2011., nakon osvajanja Svjetskog prvenstva s talijanskom reprezentacijom, prvi put došao u Međugorje:

Objavljeno: 15.04.2015.

Molitvena zajednica „Srce Isusovo” u Međugorju

U  Međugorju su proteklih dana boravili  članovi molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba. Sudjelovali su u molitvenom programu u župi, te posjetili međugorska brda. Duhovnik ove zajednice, koja broji više od 500 članova,  je pater Ivan Mandurić , a  voditelj zajednice glazbenik Alan Hržica.  Alan je o ovome hodočašću kazao:

Objavljeno: 15.04.2015.

Hodočašće Slovenije u Međugorje

Veliki broj hodočasnika iz Slovenije boravio je proteklih dana u Međugorju. P. Miodrag Kekić, je kapelan u župi Ljubljana Dravlje. Više puta je dolazio u Međugorje s hodočasnicima.  P. Miodrag je posvjedočio o svom iskustvu Međugorja: „Meni puno znači Međugorje, za mene je ono velika milost. Imao sam 16 godina kad sam prvi put došao u Međugorje. I osjetio sam jaku želju za molitvom, za Bogom. I moji roditelji su nakon hodočašća u Međugorje  počeli ići više u crkvu.

Objavljeno: 14.04.2015.

Brojni hodočasnici u Međugorju

U Međugorju u ovom uskrsnom vremenu borave mnogi hodočasnici. Ured informacija bilježi veće i manje skupine iz Italije, Francuske, Njemačke, Austrije, Irske, Engleske, SAD-a, Poljske, Slovenije, Koreje, Mađarske, Belgije, Kanade, Ekvadora i Španjolske. U  Međugorju su protekli vikend boravili  i članovi zajednice Srce Isusovo iz Hrvatske. A već nekoliko dana večernje misno slavlje slavi se na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 14.04.2015.

Članovi katoličke udruge „Emaus“ u Međugorju

Članovi katoličke udruge Emaus iz Sarajeva hodočastili su Kraljici mira u Međugorje, u subotu 11. travnja. Budući da za Međugorje kažu da je ispovjedaonica svijeta, mnogi su iskoristili priliku za ispovjed, a vrhunac dana bio je pohod brdu Križevac. Ivona Bajo, studentica iz Nove Bile, aktivna članica Emausa kazalaje  kako je kao dugogodišnja članica Frame, nekoliko godina sudjelovala na Mladifestu u Međugorju: 

Objavljeno: 13.04.2015.

Održan prvi susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Prvi susret zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome  iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji je okupio više od 1000 sudionika, održan je u Međugorju od 10. do 12. travnja. Susret je počeo svetom misom koju je u međugorskoj župnoj crkvi predslavio fra Ante Vučković u koncelebraciji brojnih svećenika koji djeluju u molitvenim zajednicama.

Objavljeno: 12.04.2015.

Počinje Prvi susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Uoči početka Prvog susreta zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine razgovarali smo s Damirom Zukanom i Lordanom Ljubenkovim, predstavnicima Inicijative za povezivanje molitvenih zajednica obnove u Duhu Svetome.  „Više od 1000 članova zajednica će sudjelovati na susretu u Međugorju. 

Objavljeno: 10.04.2015.

Prvi Susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Prvi Susret zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine održat će se u Međugorju od 10. do 12. travnja. Susret počinje molitveno-liturgijskim programom u župnoj crkvi sv. Jakova. Program se sastoji od predavanja, te sudjelovanja u molitvenom programu. 

Objavljeno: 09.04.2015.

Hodočašće Imoćana u Međugorje

Već godinama župa sv. Franje u Imotskom organizira hodočašće u Međugorje. Ove su godine vjernici imotske župe hodočastili Kraljici mira krajem ožujka. Sto sedamdeset  župljana na ovom hodočašću pratili su župni vikar fra Ivan Vuletić te bogoslovi fra Ivan Đuzel i fra Jerko Kolovrat. Tijekom boravka u Međugorju pohodili su Podbrdo i Križevac te nazočili molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi sv. Jakova.

Objavljeno: 09.04.2015.

Uskrsni koncert međugorskog zbora i tamburaškog orkestra Misericordia

U katedrali Srca Isusova u Sarajevu u tijeku je sedmodnevna pobožnost Božjem milosrđu, u sklopu koje su međugorski župni zbor Kraljica Mira i tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca održali uskrsni koncert, u utorak 7. travnja.  (slike)

Objavljeno: 08.04.2015.

Svečano proslavljen Uskrs u Međugorju

U Međugorju su se i ove godine za Uskrs okupili brojni hodočasnici koji su, u zajedništvu s međugorskim župljanima, sudjelovali u liturgiji Vazmenoga trodnevlja. Tijekom ovih dana u Međugorju su boravili hodočasnici iz : Njemačke ,SAD-a, Austrije , Italije, Koreje, Irske, Libanona, Latvije, Slovačke, Engleske, Francuske, Španjolske, Ukrajine te hodočasnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (slike)

Objavljeno: 06.04.2015.

Uskrsnu Gospodin doista! Aleluja!

"Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas."

(Evanđelje po Ivanu 20,21)

Svim župljanima, hodočasnicima, prijateljima, dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Župnik i međugorski fratri (slike)

Objavljeno: 04.04.2015.

Članovi OFS-a i Frame Mostar hodočastili na Križevac

I ove godine na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati, vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put. Izdvajamo članove mostarskog Franjevačkog svjetovnog reda koji već 6. godinu za redom na Veliki petak rano ujutro hodočaste na Križevac. Ove godine priključili su im se i mostarski framaši zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Antonijom Šakotom. Kao i svake godine, početak pobožnosti bio je kod prve postaje u 5 sati.

Objavljeno: 03.04.2015.

Križni put međugorskih župljana i hodočasnika na Križevcu

Na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati, vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put. U podnožju Križevca, u 11 sati započela je i središnja pobožnost Križnoga puta za župljane i hrvatske hodočasnike, a Križni je put predmolio međugorski župnik fra Marinko Šakota, uz fra Hrvoju Miletića i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteku.  (slike)

Objavljeno: 03.04.2015.

Uskrsni koncert Mješovitog župnog zbora „Kraljica mira“ iz Međugorja u sarajevskoj katedrali

U utorak, 7. travnja 2015. u sarajevskoj katedrali Presvetog srca Isusova, svečano misno slavlje povodom devetnice posvećene Blagdanu božanskog milosrđa, kao i uskrsni koncert pod nazivom „Na nebu zora rudi“, pjevat će Mješoviti župni zbor „Kraljica mira“ iz Međugorja, uz pratnju tamburaškog orkestra „Misericordia“ također iz župe Međugorje.

Objavljeno: 03.04.2015.