Arhiva Novosti

Hodočasnici s Tahitija u Međugorju

Među hodočasnicima koji su boravili u Međugorju proteklih dana pozornost je privukla jedna skupina, njih 45 s dalekog tihooceanskog otoka Tahitija. Voditelj skupine Pierre Anlgaux je kazao da je prvi put u Međugorje došao 1996. Pierre je još kazao: „Od tada sam došao pet puta u Međugorje koje me privlači. 2013. sam odlučio organizirati  hodočašće, koje je i tada okupilo 45 hodočasnika. Ako Bog da, iduće godine dolazim opet sa skupinom.

Objavljeno: 31.03.2015.

Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

Velika subota - Vazmeno bdijenje - 04. travnja – Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba u molitvi i postu. Prijepodne u međugorskoj crkvi nema nikakvih obreda.  Krunica u crkvi počinje u 20 sati, a obredi Vazmenoga bdijenja  u 21 sat. Ispovijed je od 19:30 do 20:30 sati. Molitveni program, kao i obično, prenosi i radiopostaja ''Mir'' Međugorje.
Nedjelja, 05.  travnja, Uskrsnuće Gospodinovo - Svete mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati.

Objavljeno: 31.03.2015.

Svečano proslavljena Cvjetnica u Međugorju

Cvjetnica ili nedjelja Muke Gospodnje uvodi nas u Veliki tjedan, vrhunac korizmene priprave za svetkovinu Uskrsa. U Međugorju je, kao i dosadašnjih godina, liturgija Cvjetnice 29. ožujka počela  na temeljima stare župne crkve u 10.30.  (slike)

Objavljeno: 30.03.2015.

Film „IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ prikazan u Međugorju

Četverodnevna promocija dokumentarnog filma „IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ u produkciji Laudata završena je projekcijom filma u dvorani sv. Ivana Pavla u župi sv. Jakova u Međugorju, u subotu 28. ožujka. Film govori o 66 hercegovačkih franjevaca ubijenih 1945., a okupio je brojne posjetitelje. U događaju koji je organizirala župa sv. Jakova u Međugorju i Matica Hrvatska, ogranak Čitluk, sudjelovao je i župnik Međugorja, fra Marinko Šakota.

Objavljeno: 29.03.2015.

Svjedočanstvo Kathy Nolen: „Posebno me se dojmilo Klanjanje”

Početkom ožujka Međugorje je posjetila Kathy Nolen iz Indiane u SAD. Prvi put je sudjelovala na seminaru za vodiče u Međugorju. Kathy je posvjedočila o svojem radu s hodočasnicima: „S hodočasnicima radim, s prekidima, oko 25 godina, ali u posljednje vrijeme sve intenzivnije. U ovome radu najteže je služiti i raditi sve ovo s radošću, no kad vidite što sve Gospa čini za svakog hodočasnika koji je došao u Međugorje preko nas, zaista je to velika radost.

Objavljeno: 28.03.2015.

Bračni par iz Obale Bjelokosti o Međugorju

Bračni par Yvette i Armand Joseph Grah iz Obale Bjelokosti dovode hodočasnike u Međugorje. O ukazanjima u Međugorju Yvette je saznala preko jedne knjige, te zajedno sa svojim suprugom odlučila hodočastiti. Yvette se prisjeća prvog organiziranog hodočašća iz Obale Bjelokosti u Međugorje 2007.: „Susreli smo jednoga svećenika koji nam je ponudio da idemo u Svetu Zemlju, ali moj muž je rekao da želi ići u Međugorje.

Objavljeno: 27.03.2015.

Hodočašće Vukovaraca u Međugorje

Međugorje je proteklih dana posjetio veliki broj hodočasnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izdvajamo hodočašće župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru  21. i 22. ožujka 2015. Župa je i ove godine organizirala hodočašće u Međugorje za roditelje krizmanika i prvopričesnika. „Ovo hodočašće je roditeljima kao duhovna priprema za primanje sakramenata njihove djece. I ove godine smo došli s dva autobusa.  Odmah po dolasku pozdravili smo Kraljicu mira ispred međugorske crkve, a potom smo otišli na Križevac gdje smo molili križni put.

Objavljeno: 26.03.2015.

Film „IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ u Međugorju

Dokumentarni film „IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ prikazat će se u Međugorju, u subotu,  28. ožujka 2015. godine s početkom u 19:30 sati u žutoj dvorani (dvorani sv. Ivana Pavla II). Film je napravljen u produkciji Laudata, na čelu sa Ksenijom Abramović. Redateljica je Nada Prkačin, a traje 60 minuta. Središnja tema dokumentarca „IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ je ubojstvo 66 hercegovačkih franjevaca za vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća.

Objavljeno: 26.03.2015.

Cvjetnica-Nedjelja Muke Gospodnje

Davni je običaj u Mostarsko duvanjskoj biskupiji da se čitav tjedan od Glušnice, tj. 5. korizmene nedjelje do Cvjetnice, posveti molitvi protiv psovke u našem narodu. Svi župljani i hodočasnici u Međugorju pozvani su da u ovom tjednu sve svoje molitvene nakane, osobito Križni put u petak, prikažu Bogu kao zadovoljštinu za uvrede koje mu se psovkom nanose.

Objavljeno: 26.03.2015.

S. Biserka Jagunić: „Ja sam ovdje našla Majku i počela sam snažno moliti “

S početkom proljeća u Međugorje je stigla i sestra Biserka Jagunić, školska sestra franjevka Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije, trenutno na službi u Remetama, Zagreb. S. Biserka bilježi da joj je ovo 214 dolazak u Međugorje. Prvi put je došla u proljeće 1982. sa župnikom i još nekoliko sestara. Poslije  je počela dovoditi hodočasnike, najprije je pratila hodočasnike iz Bosne, zatim Zagreba, Virovitice i  drugih krajeva.

Objavljeno: 22.03.2015.

Održan godišnji kapitul hercegovačkog područnog bratstva OFS-a

Godišnji kapitul hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) održan je od 20. do 22. ožujka 2015. u franjevačkoj kući molitve i susreta Domus pacis u Međugorju.  Na kapitulu su sudjelovali članovi područnog vijeća, ministri mjesnih bratstava, zastupnici mjesnih bratstava, područna predsjednica Frame te zastupnici područnog bratstva Frame.

Objavljeno: 22.03.2015.

Svjedočanstvo o. Charlia Nakouza

O. Charlie Nakouz dolazi iz Libanona.  Prvi put je Međugorje posjetio 1997., a od 2001. godine dolazi tri puta godišnje prateći međugorske hodočasnike kao voditelj skupina.  O. Charlie  je posvjedočio: „Još davno prije sam se susretao s fra Slavkom te vidiocima Ivanom i Marijom. Kad bi im rekao da mole za mene, kako bih spoznao koji je moj put, njihov odgovor je uvijek bio isti. Kazali bi mi da moram sam moliti Kraljicu mira da me vodi u mom životu.

Objavljeno: 22.03.2015.

Svetkovina Navještenja Gospodinova - Blagovijest u Međugorju

U srijedu, 25. ožujka je svetkovina Navještenja Gospodinova- Blagovijest. Svete mise  su u župnoj crkvi svetoga Jakova u 8, 11 i 18 sati. U srijedu, kao i svakoga 25. u mjesecu, u Međugorju je i redovito cjelonoćno klanjanje. U 21 sat počinje zajedničko klanjanje do 22 sata, a nakon toga Presveto će biti izloženo u crkvi do 7 sati ujutro.

Objavljeno: 22.03.2015.

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2015.

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina. Više tisuća hodočasnika okupilo se na molitvi krunice. Ukazanje je započelo u 13:47  h i trajalo do 13:53 h.

Objavljeno: 18.03.2015.

Održana korizmena tribina u Međugorju

Korizmena tribina o temi „Muškarac – suprug i otac“ održana je u utorak, 17. ožujka u 19 sati u Međugorju, u dvorani Ivana Pavla II. (žutoj dvorani). Predavačica je bila dr. Jozefina Škarica, specijalistica školske medicine i dugogodišnja savjetnica za brak i obitelj u Šibenskoj biskupiji. Tribina je organizirana uoči svetkovine sv. Josipa, zaštitnika obitelji i očeva.

Objavljeno: 18.03.2015.